Βλαντιμίρ Πούτιν: Συγκρίνει τις κυρώσεις τις Ρωσίας με την κατακραυγή στην J. K. Rowling – Η «πληρωμένη απάντηση» της συγγραφέως
Διεθνή

Βλαντιμίρ Πούτιν: Συγκρίνει τις κυρώσεις τις Ρωσίας με την κατακραυγή στην J. K. Rowling – Η «πληρωμένη απάντηση» της συγγραφέως

Βλαντιμίρ Πούτιν: Συγκρίνει τις κυρώσεις τις Ρωσίας με την κατακραυγή στην J. K. Rowling – Η «πληρωμένη απάντηση» της συγγραφέως

Ο Ρώσος ηγέτης κατηγορεί τη Δύση ότι προσπαθεί να ακυρώσει τον πολιτισμό της χώρας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπάθησε να ακυρώσει τη Ρωσία με τον ίδιο τρόπο που ακύρωσε την J. K. Rowling, δημιουργού του Harry Potter, η οποία λόγω τρανσφοβικών σχολίων της βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα πριν από λίγο διάστημα.

Ο ηγέτης, που έχει τιμωρηθεί με σκληρά αντίποινα από τη Δύση για την εισβολή του στην Ουκρανία, είπε ότι η συγγραφέας του Harry Potter είχε στοχοποιηθεί επειδή δεν «ικανοποίησε τις απαιτήσεις των δικαιωμάτων των φύλων».

Στη συνέχεια συνέκρινε την υπόθεση της Rowling με την κατάσταση της χώρας του κατηγορώντας τη Δύση για «προοδευτικές διακρίσεις για οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Ρωσία».

«Ακύρωσαν την J. K. Rowling, τη συγγραφέα των παιδιών. Τα βιβλία της εκδίδονται σε όλο τον κόσμο, επειδή δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις των δικαιωμάτων των φύλων» είπε.

«Προσπαθούν να ακυρώσουν τη χώρα μας – μιλώ για προοδευτική διάκριση για οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Ρωσία» συμπλήρωσε.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία μετά την επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία – αποκόπτοντάς την από τα τραπεζικά συστήματα και το εμπόριο – ενώ τα δυτικά εμπορικά σήματα αποσύρονται αφήνοντας την οικονομία του σε ρήξη.

Όμως, ο Πούτιν εξοργίστηκε ιδιαίτερα με την απόφαση ορισμένων δυτικών ιδρυμάτων να αφαιρέσουν έργα Ρώσων καλλιτεχνών, συγγραφέων και συνθετών ως απάντηση στον πόλεμο.
«Σήμερα προσπαθούν να ακυρώσουν έναν ολόκληρο πολιτισμό χιλίων ετών, τον λαό μας» ανέφερε.

«Με αυτόν τον τρόπο απαγορεύουν τους Ρώσους συγγραφείς και τα βιβλία».

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους συνέκρινε την ακύρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων με το κάψιμο των βιβλίων που οργάνωναν οι ναζιστές.

«Την τελευταία φορά, ήταν οι ναζί στη Γερμανία, πριν από περίπου 90 χρόνια, οι οποίοι πραγματοποιούσαν μια τέτοια εκστρατεία καταστροφής ενός ανεπιθύμητου πολιτισμού. Θυμόμαστε καλά τις εικόνες των βιβλίων να καίγονται σε δημόσιες πλατείες» σημείωσε.

H J. K. Rowling έδωσε πληρωμένη απάντηση με ποστ που ανέβασε στα social media, το οποίο αφορούσε ένα άρθρο του BBC για τον Αλέξει Ναβάλνι, έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Πούτιν.

«Για την κριτική της δυτικής κουλτούρας ακύρωσης δεν είναι, ίσως, καλύτερο να μιλάνε εκείνοι που σήμερα σφάζουν πολίτες για το έγκλημα της αντίστασης ή που φυλακίζουν και δηλητηριάζουν όσους τους επικρίνουν» έγραψε στο Twitter προσθέτοντας το χάσταγκ #IStandWithUkraine.