Βλαντιμίρ Πούτιν: Θέλει να απαγορεύσει τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου
Διεθνή

Βλαντιμίρ Πούτιν: Θέλει να απαγορεύσει τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου

Βλαντιμίρ Πούτιν: Θέλει να απαγορεύσει τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου

Κάνει συνταγματική αναθεώρηση

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εισάγει απαγόρευση του γάμου των ανθρώπων του ίδιου φύλου στο σύνταγμα της Ρωσίας τονίζοντας ότι είναι «καθήκον του» να εμποδίζει τους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail, ο Πούτιν δήλωσε ότι το ρωσικό σύνταγμα θα πρέπει να ορίζει γάμο μεταξύ ανδρών και γυναικών και τίποτα άλλο.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι είναι καθήκον του να εμποδίσει τους ομοφυλόφιλους να μην παντρευτούν σε μια προσπάθεια να «ενισχύσουν τις οικογένειες» και πρότεινε τις αλλαγές στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης πολιτικής αναταραχής στη χώρα.

Αυτός και οι υποστηρικτές του θεωρούν την επικείμενη αλλαγή μια ευκαιρία να κατοχυρώσουν αυτά που θεωρούν ως τις βασικές ηθικές και γεωπολιτικές αξίες της Ρωσίας για τις μελλοντικές γενιές.

Ο Πιούτρο Τολστόι, αναπληρωτής πρόεδρος του κατώτερου κοινοβουλίου της Ρωσίας, δήλωσε ότι μία από τις προτεινόμενες αλλαγές του Πούτιν ήταν να «κατοχυρωθεί στο βασικό νόμο η έννοια του γάμου ως ένωση μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Είπε ότι δεν θα άφηνε την παραδοσιακή έννοια της μητέρας και του πατέρα να ανατραπεί από αυτό που ονομάζεται «γονέας νούμερο 1» και «γονέας νούμερο 2».

Η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα

Σημειώνεται ακόμα ότι η ομοφυλοφιλία στη Ρωσία ήταν ποινικό αδίκημα μέχρι το 1993 και χαρακτηρίστηκε ως ψυχική ασθένεια μέχρι το 1999.

Οι δυτικές κυβερνήσεις και οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τις ρωσικές αρχές για τη θεραπεία των LGBT ανθρώπων.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκαιο, μόνο ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά στη Ρωσία.

Ο Elton John ήταν μεταξύ εκείνων που μίλησαν εναντίον ενός νόμου του 2013 που απαγόρευε τη διάδοση «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» μεταξύ των νέων Ρώσων.

Σύμφωνα με τον νόμο, κάθε γεγονός ή πράξη που θεωρούνται από τις αρχές ως προσπάθεια προώθησης της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους είναι παράνομη και τιμωρείται με πρόστιμο.