Βλαντιμίρ Πούτιν: Υπογράφει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς
Διεθνή

Βλαντιμίρ Πούτιν: Υπογράφει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς

Βλαντιμίρ Πούτιν: Υπογράφει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς

Διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απευθύνει αυτή την ώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο οποίο ανήγγειλε πως αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, τις περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ανατολική Ουκρανία.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι, από την αρχή, η Ρωσία έκανε τα πάντα για να βοηθήσει στην επίλυση όλων των αναδυόμενων ζητημάτων με ειρηνικά μέσα, με ειρηνικό τρόπο. Για τα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στην Ουκρανία κανείς δεν τους ρώτησε αν θέλουν να είναι ξεχωριστοί. Η νίκη του κόκκινου στρατού έδωσε εδάφη στην Ουκρανία που ανήκαν στην Γερμανία και στην Πολωνία.

Η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας. Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη. Η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας», ανέφερε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του.

Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, έχουμε περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης» είπε μεταξύ άλλων.

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε ήδη τηλεφωνικά τους Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς ότι επίκειται να υπογράψει άμεσα διάταγμα αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία των δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας.