Βρετανία: Εικόνες χάους στα σούπερ μάρκετ της χώρας
Διεθνή

Βρετανία: Εικόνες χάους στα σούπερ μάρκετ της χώρας

Βρετανία: Εικόνες χάους στα σούπερ μάρκετ της χώρας

Έκκληση στους καταναλωτές να σταματήσουν τις αγορές τους!

Έκκληση στους καταναλωτές απεύθυναν σήμερα οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ για να σταματήσουν τις αγορές εξαιτίας του πανικού για τον κορονοϊό.

Οι αρμόδιοι εξήγησαν ότι όταν αγοράζουν περισσότερα προϊόντα από όσα χρειάζονται, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συμπολίτες τους θα τα στερηθούν την ίδια ώρα που ένας στους τρεις πολίτες παραδέχεται πως αγοράζει με αποθεματικό κριτήριο.

Γι΄αυτό το λόγο η Συνομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου Βρετανίας (BRC), η οποία εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, ζήτησε από τους καταναλωτές να αναθεωρήσουν τον τρόπο που ψωνίζουν.

“Κατανοούμε τις ανησυχίες σας, αλλά το να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε μερικές φορές σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καταναλωτές θα τα στερηθούν. Υπάρχουν αρκετά (προϊόντα) για όλους, αν συνεργαστούμε”, τόνισε η Έλεν Ντίκινσον εκτελεστική διευθύντρια της BRC στην επιστολή.

Οι εικόνες χάους από τα σούπερ μάρκετ με τα άδεια ράφια και τα ξεχειλισμένα καρότσια των καταναλωτών προβλημάτισαν τους καταστηματάρχες, ενώ το ζήτημα τέθηκε και στην ατζέντα συζήτησης του υπουργικού συμβουλίου με τον Boris Johnson, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή στον στρατό να περιφρουρεί τα σούπερ μάρκετ, ώστε να μην  εξαντληθούν οι προμήθειες.

Πηγή: ΑΠΕ/Daily Mail/Mirror