Βρετανία: Στους 335 οι νεκροί από τον κορονοϊό
Διεθνή

Βρετανία: Στους 335 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Βρετανία: Στους 335 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Αναμένεται διάγγελμα του Μπόρις Τζόνσον σήμερα το βράδυ

Στους 335 ανήλθαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Βρετανία, αφού ακόμα 54 άνθρωποι δεν τα κατάφεραν και έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αυτήν την στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 6.650 σήμερα από τα 5.683 που ήταν χτες.

Σήμερα το βράδυ στις 22:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται διάγγελμα από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με πολιτική συντάκτρια του BBC και θα αφορά την εφαρμογή νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών απεύθυνε έκκληση προς όλους τους Βρετανούς που ταξιδεύουν ή βρίσκονται περιστασιακά στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους, τονίζοντας πως θα κλείσουν οι αεροπορικοί οδοί και τα χερσαία σύνορα εξαιτίας της πανδημίας.

“Προτρέπουμε έντονα τους Βρετανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τώρα, όσο υπάρχουν εμπορικές οδοί για να το κάνουν”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ.

“Σε ολόκληρο τον κόσμο, όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις και όλο και περισσότερα αεροδρόμια κλείνουν, ορισμένα χωρίς προειδοποίηση”.

“Εάν βρίσκεστε σε διακοπές στο εξωτερικό, τώρα είναι η στιγμή να επιστρέψετε στην πατρίδα, ενώ ακόμα μπορείτε”, προειδοποίησε ο Ράαμπ.