Yannick Delpech: Επίθεση στο εστιατόριο του βραβευμένου με Μισελέν σεφ
Διεθνή

Yannick Delpech: Επίθεση στο εστιατόριο του βραβευμένου με Μισελέν σεφ

Yannick Delpech: Επίθεση στο εστιατόριο του βραβευμένου με Μισελέν σεφ

Θύμα εμπρηστικής επίθεσης έπεσε το εστιατόριο του βραβευμένου με αστέρι Μισελέν σεφ, Yannick Delpech, το γνωστό L’Amphitryon, στη Γαλλία.

Ο Delpech ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε έξω από τις κουζίνες του εστιατορίου του, την ώρα που τρεις υπάλληλοι εργάζονταν μέσα.

Ο Yannick Delpech στην κουζίνα του εστιατορίου του

«Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ. Σήμερα, οι σκέψεις μου στράφηκαν προς την ασφάλεια του προσωπικού μου, τους πελάτες μου και τον ίδιο μου τον εαυτό. Τις επόμενες ώρες, θα αποφασίσω σχετικά με το μέλλον του εστιατορίου μου» επισήμανε ο Delpech σε μια ανακοίνωση που ανέβασε στο Facebook.

https://www.facebook.com/yannick.delpech.9/posts/2180890155309170

Ο σεφ κατήγγειλε “την ανεγκέφαλη βία των τραμπούκων, που δρουν στο περιθώριο των διαδηλώσεων των κίτρινων γιλέκων»,  ενώ δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά το μέλλον του, αφού εμπρηστές τον στοχοποίησαν για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Η ανάρτηση που τον στοχοποίησε και η πρώτη επίθεση

Τον Ιανουάριο, ο σεφ έγραψε στο Facebook ότι δεν θα δειλιάσει ποτέ μπροστά σε μια μειοψηφία, που επιδιώκει μονάχα το χάος. «Δεν θα πιαστώ όμηρος από μηχανορράφους, αναρχικούς, ρατσιστές, που σφετερίζονται ένα κοινωνικό κίνημα» είχε γράψει.

https://www.facebook.com/yannick.delpech.9/posts/2144422985622554

Ημέρες αργότερα, άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει στους τοίχους του εστιατορίου του τη λέξη «collabo» (προδότης) και ένα σύνθημα με το ακρωνύμιο GJ (Gillets Jaunes-Κίτρινα Γιλέκα).

https://www.facebook.com/yannick.delpech.9/posts/2152968538101332

Μία εβδομάδα αργότερα, ο σεφ ενημέρωνε ότι το εστιατόριό του θα παραμείνει κλειστό καθώς εμπρηστές του επιτέθηκαν για πρώτη φορά, καίγοντας ένα μέρος του.

https://www.facebook.com/yannick.delpech.9/posts/2156330904431762

Ένας συνεργάτης του Delpech δήλωσε στο Reuters προς υπεράσπισή του ότι ο σεφ δεν καταφέρθηκε εναντίον του κινήματος:

«Δεν κατηγόρησε τα κίτρινα γιλέκα ότι προκάλεσαν την πρώτη φωτιά και δεν συνδέει τις δύο πυρκαγιές. Άσκησε κριτική στη βία των κακοποιών στοιχείων, στο περιθώριο του κινήματος».

Ο νεαρότερος σεφ με αστέρι

Ο 43χρονος Delpech είναι ο νεαρότερος Γάλλος σεφ που κέρδισε ένα αστέρι Μισελέν το 2000.

Το 2011 έφτιαξε από το μηδέν την επιχείρησή του, έπειτα από μια φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το εστιατόριό του.

Το εσωτερικό του L' Amphitryon

Το εσωτερικό του L’ Amphitryon

Στο μενού του εστιατορίου του, με 7 πιάτα στα 180 ευρώ ανά άτομο, περιλαμβάνονται σαμπάνια και στρείδια, αστακός και μοσχαράκι με μαύρη τρούφα.