Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Επικαιρότητα Archive

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Γ. Λάνθιμος: Είμαι ευγνώμων

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία που τίμησε το”The Favourite” τόσο γενναιόδωρα σήμερα» δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, σύμφωνα με το Entertainment Weekly, για τις 10 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε η ταινία του στα φετινά Όσκαρ.

«Έχοντας νιώσει κάπως σαν εξωτερικός παρατηρητής που κοιτάζει μέσα, είμαι πραγματικά ευγνώμων για τις σημερινές υποψηφιότητες. Είναι μία ουσιαστική τιμή για όλους όσοι εμπλέκονται στη δημιουργία της ταινίας, τους ταλαντούχους συνεργάτες και το απίστευτο καστ, με επικεφαλής τις Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν» πρόσθεσε ο Έλληνας σκηνοθέτης.

Παραιτήθηκε ο Αμερικανός αξιωματούχος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις

Ο Άαρον Γουές Μίτσελ, ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, αποχωρεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον επόμενο μήνα, σε μια περίοδο που, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Washington Post, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραμένει δεσμευμένος στις ιστορικές συμμαχίες της Ουάσινγκτον.

Στην επιστολή παραίτησής του, με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου, ο Μίτσελ επικαλείται προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Επισημαίνει ότι θεωρεί ότι έχει επιτύχει τους στόχους που είχαν τεθεί και θα παραμείνει στη θέση του,ως υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και τις ευρασιατικές υποθέσεις, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Σεισμός στη Ρόδο

Ταρακουνήθηκαν Ρόδος και Κως στις 10.12 χθες το βράδυ από σεισμό της τάξης των 4,6 βαθμών Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε 40,8 χλμ. βόρεια της Ρόδου στην περιοχή της Μαρμαρίδος στην Τουρκία και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί.

Το εστιακό βάθος ήταν 41 χλμ., ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Νέα γαλλο-γερμανική συνθήκη

Νέα συνθήκη συνεργασίας υπέγραψαν χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Η νέα συνθήκη περιλαμβάνει μια ρήτρα διμερούς αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών σε περίπτωση επίθεσης στη μία ή την άλλη χώρα, η οποία έρχεται ως συμπλήρωμα εκείνης που υπάρχει ήδη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε σε ανακοίνωση την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συνθήκης, εκτιμώντας πως «εδώ και δεκαετίες η γαλλο-γερμανική συνεργασία είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη».

Στο κείμενο αναφέρεται πως οι δύο χώρες «παρέχουν βοήθεια και συνδρομή η μία στην άλλη με όλα τα μέσα που διαθέτουν, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής δύναμης, σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της επικράτειάς τους. Θα μπορούν επίσης να αναπτύξουν από κοινού μέσα σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή να συνεργαστούν σε μεγάλα στρατιωτικά προγράμματα κατά το πρότυπο των προγραμμάτων τους για τα άρματα μάχης ή τα μαχητικά αεροπλάνα.

Προβλέπεται επίσης «η διεξαγωγή επιχειρήσεων κοινής ανάπτυξης» και η εγκαθίδρυση ενός «γαλλο-γερμανικού Συμβουλίου άμυνας και ασφάλειας».

Έρχεται η κακοκαιρία “Φοίβος”

Καιρός: Κακοκαιρία διαρκείας με το όνομα “Φοίβος”

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

24ωρη απεργία και και πορεία στις 11 το πρωί από το θέατρο “ΑΛΦΑ” στην Πατησίων προς το υπουργείο Οικονομικών κήρυξαν για σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ.