Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Επικαιρότητα Archive

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για το συλλαλητήριο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω του νέου συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7 το απόγευμα  στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Έτσι, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Σήμερα η μεγάλη μάχη για την πρόκριση του Τσιτσιπά

Στις 10.30 θα γίνει ο μεγάλος αγώνας μεταξύ Ραφαέλ Ναδάλ και Στέφανου Τσιτσιπά για την πρόκριση στον τελικό του Αυστραλιανού Open. Δύο φορές έχουν βρεθεί οι δυο τους αντιμέτωποι, και τις δύο σε τελικούς (Βαρκελώνη και Τορόντο) και τις δύο νίκησε ο μεγάλος Ισπανός άσος. Μένει να αποδειχτεί αν θα τριτώσει για τον Ναδάλ.

Κάτοχος 17 τίτλων grand slam ο 32χρονος Ραφαέλ Ναδάλ, αλλά μόνο ένα στο Open της Αυστραλίας (2009), έχει φτάσει άλλες πέντε φορές στα ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης και μόνο μία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, το 2008, όταν έχασε από τον 23χρονο -τότε- Γάλλο Τζο Βιλφρέντ Τσονγκά.

Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και το πείσμα και το άστρο του Τσιτσιπά να ανατέλλει ο μεταξύ τους αγώνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη

Τους δράστες που επιτέθηκαν με 4 μολότοφ στην οικία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη, στα Γιαννιτσά χθες το βράδυ αναζητούν οι αστυνομικές αρχές της Πέλλας.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί επρόκειτο για 4 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που εκσφενδονίστηκαν στην πίσω πλευρά του σπιτιού-«στόχου», προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Για την επίθεση στο σπίτι της κυρίας Τζάκρη ενημέρωσε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης. «Η συνάδελφος υπέστη εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της, με τρεις μολότοφ τουλάχιστον. Δεν είναι μόνο αυτό. Ήταν με την οικογένεια και το παιδί της μέσα» ανέφερε ο Νίκος Ξυδάκης και ζήτησε καταδίκη των επιθέσεων αυτών.

Την επίθεση καταδίκασε άμεσα με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός:

Διπλωματική εμπλοκή στις σχέσεις ΗΠΑ-Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ και έδωσε χρονικό διάστημα 72 ωρών στο αμερικανικό διπλωματικό προσωπικό να αποχωρήσει από την χώρα.

Ο Μαδούρο ζήτησε από το στρατό της χώρας να διατηρήσει την ενότητα και την πειθαρχία, αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας και ζήτησε την στήριξη των ενόπλων δυνάμεων.

“Ορκίζομαι να αναλάβω όλες τις εξουσίες της προεδρίας για να διασφαλίσω το τέλος αυτού του σφετερισμού”, δήλωσε νωρίτερα σήμερα μπροστά από ένα πλήθος ο 35χρονος Γκουαϊδό, αυτοανακηρυσσόμενος πρόεδρος της χώρας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε τον Γκουαϊδό προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να καλεί τον Μαδούρο να παραιτηθεί, ενώ παρότρυνε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας της Λατινικής Αμερικής να στηρίξουν τις προσπάθειες για αποκατάσταση της δημοκρατίας.

 Ο Φοίβος φέρνει βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Ο Φοίβος φέρνει καταιγίδες

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Λόγω των καιρικών φαινομένων κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο του Δήμου Βοϊου, της ΠΕ Κοζάνης.

Στον Δήμο Πρεσπών Φλώρινας, θα λειτουργήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ στην Φλώρινα και τα Γρεβενά του κουδούνι θα χτυπήσει στις 9.00 το πρωί.