Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Επικαιρότητα Archive

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Σήμερα η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Νέο συλλαλητήριο

Σήμερα στις 14.30 θα διεξαχθεί τελικά η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με απόφαση του προεδρείου της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του προέδρου Νίκου Βούτση. Η συζήτηση ξεκινάει στις 09.00 το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων του Σώματος, Σπύρος Λυκούδης, η αναβολή αποφασίστηκε προκειμένου να έχουν χρόνο να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές οι οποίοι έχουν εγγραφεί στον σχετικό κατάλογο.

Με κάλεσμά τους, οι διοργανωτές του χθεσινού συλλαλητηρίου κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι σε νέο συλλαλητήριο.

133 προσαγωγές από τα χτεσινά επεισόδια

Εκατόν τριάντα τρεις προσαγωγές και 10 συλλήψεις έγιναν συνολικά από τις αστυνομικές δυνάμεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τα επεισόδια που έγιναν έξω από την Βουλή.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα «πολεμοφόδια», ενώ τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών

Την ίδια στιγμή, σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Κατερίνη, όταν διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να παρεμποδίσουν τα σχέδια τους.

Κλιμακώνεται η ένταση στη Βενεζουέλα-Φεύγουν Αμερικανοί διπλωμάτες

Εν μέσω σφοδρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε χθες το μη απολύτως αναγκαίο προσωπικό της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα να εγκαταλείψει τη χώρα. Προέτρεψε μάλιστα όλους τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Βενεζουέλα να «εξετάσουν σοβαρά» το να φύγουν, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας.

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι για σήμερα

Καιρός: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και χαλάζι

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας