Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Επικαιρότητα Archive

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό εξέλεξε χθες τη νέα ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ επιλέχθηκε ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο νέος αργηχός ΓΕΕΘΑ

Ο νέος αργηχός ΓΕΕΘΑ-Ευρωκίνηση

Τέλος το shutdown στις ΗΠΑ (προσωρινά)

Τον νόμο που βάζει τέλος στην αναστολή λειτουργίας επί 35 ημέρες μεγάλου μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το κείμενο ενέκριναν ομόφωνα αρχικά η Γερουσία και κατόπιν η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Τραμπ απείλησε όμως και με ανάρτησή του στο Twitter ότι, εάν δεν εξευρεθεί συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνησή του και το Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση (ύψους 5,7 δισ. δολαρίων) της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, θα υπάρξει νέο shutdown.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι απώλειες από την αναστολή λειτουργίας του κράτους υπολογίζονται σε 6 δισ. δολάρια

Νεκρός εργάτης στο Πέραμα

Νεκρός ανασύρθηκε εργάτης ο οποίος έπεσε μέσα σε δεξαμενή καυσίμων σε διυλιστήριο στο Πέραμα, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Πιθανότατα επρόκειτο για εργαζόμενο ιδιωτικής εταιρείας που είχε τελειώσει την εργασία του και επέστρεψε στο σημείο για να πάρει κάποια κλειδιά που είχε ξεχάσει.

“Λαχτάρησε” στον αέρα ο Ζάεφ

Αναγκαστική προσγείωση στη Σόφια πραγματοποίησε το αεροσκάφος που μετέφερε τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, μαζί με μέλη της αντιπροσωπείας του.

Ο λόγος ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα Σκόπια.

Ο Ζάεφ επέστρεφε από το Νταβός της Ελβετίας όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και δεν κατάφερε να προσγειωθεί στα Σκόπια με αποτέλεσμα το αεροσκάφος που τον μετέφερε να πάει στη Βουλγαρία.

Νεκροί στη Βραζιλία από κατάρρευση φράγματος

Σε  θραύση ενός φράγματος που απελευθέρωσε τεράστιες ποσότητες λάσπης και νερού οφείλεται η πολύνεκρη καταστροφή που προκλήθηκε στη Βραζιλία.

Μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, με τον απολογισμό των θυμάτων να αναμένεται πως θα αυξηθεί δραματικά: 150 άνθρωποι αγνοούνται και οι αρχές θεωρούν ότι «ελάχιστες πιθανότητες» υπάρχουν να βρουν άλλους επιζώντες.

Το βίντεο από τη διάσωση ανθρώπων από τη λάσπη είναι συγκλονιστικό:

Ο καιρός του Σαββάτου

Καιρός: Υποχωρεί σταδιακά ο Φοίβος