Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Επικαιρότητα Archive

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.  Η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή είναι προγραμματισμένη για τις 15:00.  

Μάλιστα σε αυτό το συμβούλιο αναμένεται η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να εισηγηθεί την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού η όποια σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθεί γύρω στο 9 με 9,5% αλλά και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Σοβαρή η κατάσταση της 3χρονης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων και Εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, μία ανήλικη τριών ετών, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Ακτή Δυμαίων, στο ύψος της περιοχής των Ιτεών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας περίπου 50 ετών παρέσυρε, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, την ανήλικη.

Αίτηση πτώχευσης για την ΘΕΣγάλα

Σε κατάθεση αίτησης υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα προχώρησε ο θεσσαλικός συνεταιρισμός στο Πρωτοδικείο Λάρισας και έλαβε προσωρινή διαταγή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019 οπότε και θα ακολουθήσει στο δικαστήριο η κύρια συζήτηση για την οριστική υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με την προαπαιτούμενη συναίνεση των πιστωτών του.

EUROKINISSI

Οι τρεις πιστώτριες τράπεζες, Πειραιώς, Θεσσαλίας και Γιούρομπανκ, συμφώνησαν με την προσφυγή στο άρθρο 106 β καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και οι τράπεζες θα έχαναν το σύνολο των κεφαλαίων που διοχέτευσαν στον συνεταιρισμό.

Ως προς αυτά το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 6 εκ. ευρώ ενώ το συνολικό άνοιγμα προς γαλακτοπαραγωγούς, προμηθευτές και εργαζόμενους, μαζί με τα δάνεια, φτάνει κοντά στα 20 εκ. ευρώ.

Βρυξέλλες: 70.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για το περιβάλλον

Περίπου 70.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους σε όλο το Βέλγιο χθες Κυριακή, για να συμμετάσχουν στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα να εφαρμοστούν πιο τολμηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι διαδηλωτές απηύθυναν έκκληση να προωθηθούν φιλόδοξα και κοινωνικά υπεύθυνα μέτρα, τα οποία θα περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, εντός των ορίων της κινητοποίησης υπό το γενικό σύνθημα «Πορεία για το Κλίμα».

Ζήτησε τελικά συγγνώμη ο Φίλιππος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, εξέφρασε «βαθιά λύπη» για τον τραυματισμό μιας γυναίκας στη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος πριν από δέκα ημέρες, σύμφωνα με την ταμπλόιντ Sunday Mirror.

Η εφημερίδα δημοσίευσε ένα αντίγραφο της επιστολής που έγραψε και απέστειλε ο Φίλιππος στην Έμα Φεαρουέδερ, επιβάτιδα του Kia με το οποίο συγκρούστηκε ο πρίγκιπας ο οποίος οδηγούσε το Land Rover του.

«Θα ήθελα να ξέρετε πόσο λυπάμαι για τον ρόλο μου στο ατύχημα… Δεν μπορώ να φανταστώ πώς δεν είδα το αυτοκίνητο να έρχεται και αισθάνομαι συντετριμμένος για τις συνέπειες», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρίγκιπα με στυλογράφο με μπλε μελάνι.

Το ατύχημα συνέβη στις 17 Ιανουαρίου στο βασιλικό κτήμα Σάντρινγκχαμ, όπου η Ελισάβετ και ο Φίλιππος περνούν ένα μεγάλο μέρος του χειμώνα.

Κατέρρευσε μέρος κτιρίου στη Χάγη από έκρηξη αερίου

Έκρηξη από διαρροή αερίου προκλήθηκε στη Χάγη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άνθρωποι όταν μέρος της πολυκατοικίας τους κατέρρευσε, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία της ολλανδικής πόλης.

Σε ανακοίνωσή της, η πυροσβεστική υπηρεσία της Χάγης αναφέρει ότι επτά άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Καλύτερος ο καιρός σήμερα

Καιρός: Ανοίγματα και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας