Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Επικαιρότητα Archive

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Πρόσκρουση πλοίου στη Χίο

Στον μεσαίο προβλήτα του κεντρικού λιμανιού της Χίου προσέκρουσε, χθες βράδυ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε στρέβλωση στο δεξί πρυμναίο μέρος του πλοίου, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε εισροή υδάτων.

Στο «Διαγόρας» διενεργήθηκε επιθεώρηση από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης και μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε για συνέχιση του δρομολογίου για Πειραιά με διακόσιους είκοσι πέντε επιβάτες.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος

Με κοινό τόπο σε έξι σημεία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος από την Βουλή των Ελλήνων.

Η επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε τη διαδικασία συζήτησης, διεξάγοντας ψηφοφορία επί όλων των προτάσεων που είχαν κατατεθεί για αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της χώρας και είχαν τον απαραίτητο αριθμό των 50 βουλευτών.

Η ψηφοφορία που έγινε επί των δύο προτάσεων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, καθώς και έξι συμπληρωματικών που κατατέθηκαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εισηγητικό χαρακτήρα – και οι αποφάσεις για το ποιες τελικά διατάξεις του Συντάγματος θα κριθούν αναθεωρητέες, θα ληφθούν από την ολομέλεια του Σώματος σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, που πρέπει να απέχουν μεταξύ τους ένα μήνα.

Έντονο σημείο τριβής πάντως μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, εξακολουθεί να παραμένει το αν η παρούσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη Βουλή ως προς το περιεχόμενο και την κατεύθυνση των αναθεωρητέων διατάξεων.

Αλλάζουν πινακίδες στα Σκόπια

Σε περίπου μία εβδομάδα, μετά την κύρωση από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή των πινακίδων στις συνοριακές διόδους της χώρας, στις διπλωματικές-προξενικές αντιπροσωπείες, καθώς και στις εισόδους των δημόσιων υπηρεσιών, στις οποίες θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία.

Η πρόβλεψη αυτή περιέχεται στο σχέδιο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της πΓΔΜ που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο υιοθέτησε χθες το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Δυσοίωνες προβλέψεις για την ιταλική οικονομία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι «αναμένει και νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας, σε ότι αφορά τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2018».

«Υπολογίζοντας ότι σημειώσαμε μείον 0,1% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, η χώρα μας, τεχνικά, μπορεί να εισέλθει σε ύφεση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Κόντε τόνισε ότι τα στοιχεία αυτά δεν εξαρτώνται απευθείας από την Ιταλία, αλλά από τις κύριες χώρες στις οποίες εξάγει, όπως είναι η Κίνα και η Γερμανία.

«Παρά το ότι τους πρώτους μήνες του 2019 μπορεί να υποφέρουμε, υπάρχουν όλα τα αναγκαία στοιχεία για να ελπίζουμε σε μια ανάκαμψη, με ενθουσιασμό, ιδίως από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως λέει και το ΔΝΤ» υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβερνητικής συμμαχίας της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων.

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια σήμερα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Η κίνηση στους δρόμους

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019 καθώς και για την 5η δόση του ΕΝΦΙΑ έτους 2018.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, μετά την παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών, γίνεται μόνο στις εφορίες ενώ ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να πληρωθεί και ηλεκτρονικά.

Όσοι δεν καταβάλλουν σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας, από αύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισοδυναμεί με το διπλάσιο των τελών που αναλογούν στο όχημά τους.

Η εκπρόθεσμη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ συνεπάγεται πρόστιμο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη», με τις δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ και μια πρωτοφανή παγκόσμια απήχηση στις αποσκευές της, βγαίνει απόψε σε δυο αίθουσες, μια εβδομάδα νωρίτερα από την προγραμματισμένη έξοδό της σε πολλούς κινηματογράφους της χώρας.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα προβάλλεται το πρωτότυπο γκανγκστερικό δράμα από την Κολομβία «Αποδημητικά Πουλιά», μία πραγματικά εντυπωσιακή ταινία, που αξίζει να ανακαλύψουν οι λάτρεις του καλού σινεμά.

Απ’ τις υπόλοιπες τέσσερις ταινίες η μόνη που βλέπεται είναι η δραματική κωμωδία «Η Θετική Πλευρά της Ζωής», το αμερικανικό ριμέικ του γνωστού γαλλικού φιλμ «Οι Άθικτοι».