Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Επικαιρότητα Archive

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Έπεσε μετεωρίτης στη δυτική Κούβα

Ένας μετεωρίτης έπεσε στη δυτική Κούβα χθες το απόγευμα, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος.

“Λαμβάνουμε πληροφορίες ότι ένας μετεωρίτης θεάθηκε στον ουρανό πάνω από τα Φλόριντα Κις”, ανέφερε στο Twitter η μετεωρολογική υπηρεσία του Κι Γουεστ, προσθέτοντας ότι “κατά πάσα πιθανότητα έπεσε στην επαρχία Πινάρ δελ Ρίο” της Κούβας.

Ο ανταποκριτής του CNN στην Αβάνα, Πάτρικ Όπμαν, περιέγραψε έναν ήχο που έμοιαζε με “ισχυρή έκρηξη” στην πόλη Βινιάλες και ανήρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες των θραυσμάτων.

“Ο Τσίπρας έγραψε ιστορία”, λέει η Die Zeit

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η πρώτη καλή είδηση από την Ευρώπη εδώ και καιρό, όταν όλος ο κόσμος κατακλύζεται από εθνικισμό» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit και προσθέτει: «Ο Τσίπρας έγραψε ιστορία. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η πρώτη πραγματικά καλή είδηση από την Ευρώπη διεθνώς εδώ και πολύ καιρό. Το ότι έρχεται κατά περίεργο τρόπο από αυτήν την κυβέρνηση έχει τρεις λόγους: ο Τσίπρας είναι αριστερός, ο Τσίπρας έχει ατσάλινα νεύρα και ο Τσίπρας έχει θάρρος».

Όπως σχολιάζει η Die Zeit, η υπερπροσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού που οδήγησε τελικά στην έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο κοινοβούλιο συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο αναλύσεων. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση σε αρκετούς σχολιαστές είναι, αφενός η συγκυρία στην Ευρώπη, που κατακλύζεται από φωνές εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, και αφετέρου η προσωπικότητα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, «ενός αριστερού πολιτικού που πριν λίγα χρόνια κόντεψε να διαλύσει την ευρωζώνη».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου υποψήφιος με τη ΝΔ

Ο διεθνής καλαθοσφαιρίστης Δημήτρης Παπανικολάου θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Η υποψηφιότητά του οριστικοποιήθηκε σήμερα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εγκατέλειψαν νεογέννητο στο παγωμένο Λονδίνο

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε ένα πάρκο, στο ανατολικό Λονδίνο, την πιο παγωμένη νύχτα του χρόνου, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Η νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή ήταν η πιο κρύα που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία επτά χρόνια. Μια γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της είδε μια τσάντα για ψώνια δίπλα σε ένα παγκάκι και άκουσε έναν θόρυβο να βγαίνει από μέσα, όπως ανέφερε το BBC. Τρομαγμένη, μην θέλοντας να πλησιάσει την τσάντα, τηλεφώνησε στον γιο της ο οποίος έφτασε αμέσως στο σημείο και είδε το μωρό.

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στη μητέρα του βρέφους να εμφανιστεί, γιατί ενδέχεται να χρειάζεται και η ίδια να νοσηλευτεί.

Το προσωπικό του νοσοκομείου όπου έχει μεταφερθεί βάφτισε τη νεογέννητη “Ρόμαν”, από τον δρόμο όπου βρέθηκε.