Νίκολα Γκρουέφσκι: Ζητά πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία
Διεθνή

Νίκολα Γκρουέφσκι: Ζητά πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία

Νίκολα Γκρουέφσκι: Ζητά πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία

Στην Ουγγαρία του Βικτόρ Ορμπάν ζητά πολιτικό άσυλο ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι. Ο πολιτικός που όφειλε να παρουσιαστεί στις αρχές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη φυλακή διέφυγε από τη χώρα. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, αναζήτησε καταφύγιο στη Βουδαπέστη, έπειτα από απειλές για τη ζωή του.

https://www.facebook.com/NGruevski/posts/10156942186402716?__xts__%5B0%5D=68.ARBTUEU-L5LMfUqNxOHaonwpfPVK0psogofw_xiXjej2j2x8u8QN3wRKpKtxodXoW6N0tSU28LIpHHViDPHMyq_WhVaKs-R2yAGTc1W8XW8f16Dem537N4AIpxH2-QsKhdZ6IHUq2CN_3oIWn93JkH7VdBi9dt-BxAnS09fSDIUnZPtoHBCntK7s6UZLgyJRpMmPOMDxmvoHwQVlq0TEISiOvONrv0w_xPS_6HO-xmVHURHI5B8sbVPDUphztLHCxbt1mzjJVZVfRaBE51kA79_qYERNYjfjdA9OZHe1s-nYfkhGQ5vmoHKpGH7pVlo8FqeRJWbhHqsA2A&__tn__=-R

“Τις τελευταίες μέρες έχω λάβει αμέτρητες απειλές για τη ζωή μου” έγραψε και πρόσθεσε: “Είμαι στη Βουδαπέστη τώρα, και ζήτησα πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές αρχές. Πάντα θα παραμένω πιστός στο ζήτημα της “Μακεδονίας”. Δεν θα τα παρατήσω ποτέ”.

Ποινή φυλάκισης 2 ετών

Στις 26 Οκτωβρίου, οι δικαστικές αρχές έδωσαν διορία 13 ημερών στον πάλαι ποτέ κραταιό ηγέτη του VMRΟ, να επιστρέψει στη φυλακή. Ο πρώην Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, όφειλε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “ΜΙΑ”, να προσέλθει ως τις 8 Νοεμβρίου στις φυλακές. Το δικαστήριο του έχει επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο ετών για την υπόθεση αγοράς πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος με χρήματα του δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκρούεφσκι είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση δύο ετών για την συγκεκριμένη υπόθεση, μία ποινή που διατηρήθηκε και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο Σκοπίων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού “FOKUS”, ο Γκρούεφσκι είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την επανεξέταση της δικαστικής απόφασης και την αναβολή της εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί.