Ταυτοποιήθηκε η σορός του Εμιλιάνο Σάλα
Επικαιρότητα Archive

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Εμιλιάνο Σάλα

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Εμιλιάνο Σάλα

Εντοπίστηκε η σορός του Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μαζί με το μικρό αεροσκάφος που ταξίδευε προς την Ουαλία.  Το αεροσκάφος εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή στον βυθό, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βόρεια από το αγγλονορμανδικό νησί Γκέρνζι.

Η επίσημη ανακοίνωση

Το πτώμα του ποδοσφαιριστή ανασύρθηκε από το κουφάρι του αεροσκάφους, με την αστυνομία να ανακοινώνει επίσημα την ταυτοποίηση του αδικοχαμένου Σάλα.

«Το πτώμα που μεταφέρθηκε στο Πόρτλαντ αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ιατροδικαστή του Ντόρσετ» και «ήταν αυτό του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα», ανέφερε η αστυνομί και πρόσθεσε: «Οι οικογένειες του Σάλα και του πιλότου Ντέιβιντ Ίμποτσον ενημερώθηκαν. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους».

Οι προσπάθειες και τα αίτια

Η σορός που βρέθηκε μέσα στο αεροπλάνο μεταφέρθηκε στο αγγλικό έδαφος το πρωί της Πέμπτης, από πλοίο της βρετανικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (Air Accidents Investigation Branch, AIIB), το Geo Ocean III, την επομένη της ανάκτησής του «υπό δύσκολες συνθήκες».

Οι προσπάθειες να ανελκυθεί το κουφάρι του αεροσκάφους «απέτυχαν», ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης η AIIB, επικαλούμενη τις «άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες», προσθέτοντας ότι πήρε την απόφαση να σταματήσει την επιχείρηση, καθώς τα ισχυρά ρεύματα περιόριζαν τις διαδικασίες.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα. Η AIIB ελπίζει ότι τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τα υποβρύχια πλάνα που τράβηξαν τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα (ROV), θα επιτρέψουν να εξιχνιαστεί η τραγωδία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ