Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Επικαιρότητα Archive

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Ειδήσεις

Στη Λευκωσία ο Αλέξης Τσίπρας

Οι περιφερειακές εξελίξεις, το μεταναστευτικό, η ενέργεια, η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών της 5ης Συνόδου των ευρωπαικών χωρών του Νότου (Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα), που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λευκωσία με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, κατά τις ίδιες πηγές ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την ανάγκη ευρωπαϊκής συλλογικής λύσης στη βάση της συνευθύνης και της αλληλεγγύης, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Στους δρόμους οι αγρότες

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες που έχουν βγει σε 14 μπλόκα ανά την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι με την αγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Μπλόκα έχουν στηθεί σε Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Μαγνησία (κόμβος Αερινού), Φθιώτιδα (κόμβος Πελασγίας), Βέροια (κόμβος Κουλούρας), Νάουσα (διασταύρωση Νάουσας), Πέλλα (διασταύρωση Γυψοχωρίου), Σέρρες (στροφή Σιδηροκάστρου), Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου Αμυνταίου), Αχαΐα (Ερύμανθος), Ηλεία (κόμβος Αγίου Γεωργίου), Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης), Ηράκλειο Κρήτης (κόμβος Αστερουσίων), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια) και Ρέθυμνο (Μάντρες), ενώ τις επόμενες μέρες μπλόκα θα στηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι Ρουβίκωνες μπήκαν σε σούπερ μάρκετ

Διπλή παρέμβαση στα σουπερμάρκετ της αλυσίδας «LIDL» πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας μέλη του «Ρουβίκωνα» στου Ζωγράφου και στο Παγκράτι.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» μπήκαν στα καταστήματα και πέταξαν φυλλάδια.

Ακολούθησε σχετικό κείμενο με ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μέσω του οποίου αποδίδουν την πράξη τους ως αντίδραση στις συνθήκες εργασίες των εργαζομένων σε αυτά, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν. Από την Αστυνομία, δεν ακολούθησαν τυχόν προσαγωγές για τα περιστατικά.

Αυστηρές κυρώσεις ΗΠΑ σε Βενεζουέλα

Τις αυστηρότερες κυρώσεις ως σήεμρα ενάντια στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, επέβαλε η Ουάσινγκτον.

Οι κυρώσεις ανακοινώθηκαν εν προκειμένω για να σφίξει περισσότερο ο κλοιός της πίεσης στον Μαδούρο και προς επίδειξη της αμερικανικής στήριξης στον Χουάν Γκουαϊδό, τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

Ο καιρός σήμερα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας