ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eurovision 2019: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τον διαγωνισμό

Eurovision 2019: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τον διαγωνισμό

O 64ος διαγωνισμός της Eurovision θα γίνει στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Τελ Αβίβ. Ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει στις 14, ο δεύτερος στις 16 και ο τελικός στις 18 Μαΐου.  Στον φετινό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 42 χώρες, μία λιγότερη σε σχέση με τη Λισαβόνα, καθώς η Βουλγαρία δεν θα συμμετάσχει το 2019.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις συμμετοχές

Δεν υπάρχουν ακόμα  πληροφορίες για όλες τις χώρες, αλλά είναι αρκετές εκείνες που έχουν δώσει τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με την εκπροσώπησή τους στον δημοφιλέστερο μουσικό διαγωνισμό της Γηραιάς Ηπείρου.

Επίσημη ανακοίνωση έχουμε μόνο από την Κύπρο, την οποία θα εκπροσωπήσει η Τάμτα με το τραγούδι Replay και από την Αλβανία, που θα στείλει την Jonida Maliqi, η οποία κέρδισε στον Εθνικό τελικό της γειτονικής χώρας με το μελωδικό Ktheju Tokës, με αλβανικό στίχο.

Ελλάδα:

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η Επιτροπή που θα αναλάβει το εγχείρημα της συμμετοχής της Ελλάδας στη Eurovision 2019 έως την ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει. Ο τρόπος που αυτό θα γίνει – ελληνικός τελικός, εσωτερική επιλογή ή απευθείας ανάθεση– είναι ακόμα ανοικτός και θα αποφασισθεί από την Επιτροπή. Επικεφαλής της καλλιτεχνικής επιτροπής της ΕΡΤ θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (συνθέτης και μέλος του Δ.Σ.).

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής είναι αυτή της Καλομοίρας (το έχει ήδη απορρίψει), του Βαγγέλη Κακουριώτη και του Νίκου Γκάνου, αν και το πιο πιθανό είναι να έχουμε εκπλήξεις.

Σουήδια:

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT) ανακοίνωσε τους 28 συμμετέχοντες του Melodifestivalen 2019, απ’ όπου θα προκύψει ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision του Τελ Αβίβ.

Το Melodifestivalen αποτελείται από τέσσερις ημιτελικούς, αποτελούμενους από 7 τραγούδια. Τα δύο πρώτα βάσει της προτίμησης των τηλεθεατών θα προκριθούν στον τελικό κι όσα είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση θα βρεθούν στη Δεύτερη Ευκαιρία (Andra Chansen). Τα υπόλοιπα θα αποκλειστούν.

Αναλυτικά:

Α’ ημιτελικός (Γκέτεμποργκ, 02/02/2019)

  1. Anna Bergendahl – Ashes to Ashes
  2. Nano – Chasing Rivers
  3. Mohombi – Hello
  4. Zeana feat. Anis Don Demina – Mina brände
  5. Arja Saijonmaa – Mina fyra årstider
  6. High15 – No Drama
  7. Wiktoria – Not With Me

Β’ ημιτελικός (Μάλμε, 09/02/2019)

  1. Andreas Johnson – Army of Us
  2. Hanna Ferm & LIAMOO – Hold Me
  3. Malou Trasthe Prytz – I Do Me
  4. Oscar Enestad – I Love It
  5. Jan Malmsjö – Leva Livet
  6. Vlad Reiser – Nakna i regnet
  7. Margaret – Tempo

Γ’ ημιτελικός (Λέκσαντ, 16/02/2019)

  1. Dolly Style – Habibi
  2. Martin Stenmarck – Låt Skiten Brinna
  3. Jon Henrik Fjällgren – Norrsken
  4. Omar – Om igen
  5. The Lovers of Valdaro – Somebody Wants
  6. Lina Hedlund – Victorious
  7. Rebecka Karlsson – Who I Am

Δ’ ημιτελικός (Λίντσεπινγκ, 23/02/2019)

  1. Arvingarna – I Do
  2. Anton Hagman – Känner dig
  3. Ann-Louise Hanson – Kärleken finns kvar
  4. Bishara – On My Own
  5. Pagan Fury – Stormbringer
  6. John Lundvik – Too Late For Love
  7. Lisa Ajax  – Torn

Ιταλία:

Και η Ιταλία θα πραγματοποιήσει Εθνικό Τελικό και όχι απευθείας ανάθεση. Το Sanremo 2019 θα λάβει χώρα στις 5-9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ariston του Sanremo. Οι 24 υποψήφιοι καλλιτέχνες και οι τίτλοι των τραγουδιών τους:

1. Paola Turci – «L’ultimo ostacolo»

2. Simone Cristicchi – «Abbi cura di me»

3. Zen Circus – «L’amore è una dittatura»

4. Anna Tatangelo – «Le nostre anime di notte»

5. Loredana Bertè – «Cosa ti aspetti da me»

6. Irama – «La ragazza col cuore di latta»

7. Ultimo – «I tuoi particolari»

8. Nek – «Mi farò trovare pronto»

9. Motta – «Dov’è l’Italia»

10. Il Volo – «Musica che resta»

11. Ghemon – «Rose viola»

12. Einar Ortiz – Ο νέος καλλιτέχνης, νικητής της πρώτης βραδιάς του Sanremo Giovani πρέπει να συμμετάσχει στο Sanremo 2019 με νέο τραγούδι.

13. Patty Pravo & Briga – «Un po’ come la vita»

14. Daniele Silvestri – «Argento vivo»

15. Ex-Otago – «Solo una canzone»

16. Federica Carta & Shade – «Senza farlo apposta»

17. Negrita – «I ragazzi stanno bene»

18. Arisa – «Mi sento bene»

19. Achille Lauro – «Rolls Royce»

20. Francesco Renga – «Aspetto che torni»

21. Boomdabash – «Per un millione»

22. Enrico Nigiotti – «Nonno Hollywood»

23. Nino D’Angelo & Livio Cori – «Un’altra luce»

24. Mahmood – Ο νέος καλλιτέχνης, νικητής της δεύτερης βραδιάς του Sanremo Giovani πρέπει να συμμετάσχει στο Sanremo 2019 με νέο τραγούδι.

Τσεχία:

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η Τσεχία πέρσι με το τραγούδι «Lie to me» και τον Mikolas Josef που έλαβε την υψηλότερη θέση της χώρας (6η) στην ιστορία της στο διαγωνισμό, το ενδιαφέρον για τη Eurovision αυξήθηκε κατακόρυφα!

Η κρατική τηλεόραση CT επέλεξε τον Mikolas να ανακοινώσει τις πρώτες πληροφορίες που αφορούν στους συμμετέχοντες στο ESCZ 2019 (ο Εθνικός Τελικός της χώρας)! Έτσι λοιπόν στον τελικό του ESCZ 2019 συμμετέχουν:

  • 8 συνολικά καλλιτέχνες
  • 1 συγκρότημα
  • 4 γυναίκες
  • 3 άνδρες

Γεωργία:

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Γεωργία, στον διαγωνισμό της Eurovision, θα ερμηνεύσει ο νικητής του μεγάλου τελικού του «Georgian Idol» (Sakartevlos Varsk’vlavi), της εκπομπής μέσω της οποίας θα αναδειχθεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision. Ο τελικός του «Georgian Idol», θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου. Αρκετά πιθανό είναι την βραδιά του τελικού να ακουστεί και το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η Γεωργία στο Τε Αβίβ.

Ο κρατικός φορέας της Γεωργίας έχει ξεκινήσει την αναζήτηση, για το τραγούδι που θα εκπροσωπεί τη χώρα στο 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Οι υποβολές των τραγουδιών μπορούν να γίνουν στο email: eurovision@gpb.ge αλλά και ταχυδρομικώς στο GPB, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Τα υποβληθέντα τραγούδια πρέπει να είναι λιγότερο από 3 λεπτά. Μαζί με το τραγούδι οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποστείλουν και ένα μικρό βιογραφικό τους.

Γαλλία:

Tο κανάλι  France 2 δημοσίευσε αποσπάσματα από τα 18 τραγούδια που θα διαγωνιστούν την νέα χρονιά στο Eurovision Destination 2019. Η Γαλλική Εθνική επιλογή του 2019 αποτελείται από τρία show, δύο ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό που θα μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση.

Τα 18 αποσπάσματα των τραγουδιών μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω:

Οι 18 συμμετέχοντες θα μοιραστούν στους 2 ημιτελικούς, από τους οποίους θα περάσουν στον τελικό 4 από τον καθένα. H επιλογή θα γίνει τόσο από τους τηλεθεατές (50%) όσο και από μία διεθνή επιτροπή (50%). Όπως το 2018, έτσι και φέτος, μία επιτροπή που αποτελείται από τρεις ειδικούς της μουσικής,  θα σχολιάσουν αλλά και θα συμβουλέψουν τους υποψηφίους. Τα τρία μέλη της επιτροπής  είναιη Vitaa, ο André Manoukian και ο Christophe Willem.

Ρουμανία:

Από αρχές Νοεμβρίου είχε ξεκινήσει η αναζήτηση των υποψηφίων για το Selecţia Naţională 2019. Σήμερα το TVR ανακοίνωσε τα ονόματα που θα συμμετέχουν στον εθνικό τελικό της χώρας.

Οι υποψήφιοι των ημιτελικών είναι:

  1. Mihai – Baya (Speechless)
  2. Letitia Moisescu & Sensibil Balkan – Daina
  3. Laura Bretan – Dear Father
  4. Trooper – Destin
  5. Xonia – Discrete
  6. Johnny Badulescu – Give Up Now
  7. Echoes – High Heels On
  8. 2 Gents – Ielele
  9. Xandra – Independent
  10. TWM – Make Me Your Man
  11. Ester Peony – On A Sunday
  12. Dan Bittman – Pierd
  13. Olivier Kaye – Right Now
  14. Ommieh x Anakrisez – Rock This Way
  15. Teodora Dinu – Skyscraper
  16. Georgy – Tears
  17. Berniceya – The Call
  18. The Four – The Song Of My Heart
  19. Steam – The Way It Goes
  20. Vaida – Underground
  21. Claudiu Mirea – We Are The Ones
  22. Nicola – Weight Of The World
  23. Dya & Lucian Colareza – Without You (Sin ti)
  24. Aldo Blaga – Your Journey

Ανάμεσα στους 24 υποψηφίους διακρίνουμε δύο πολύ γνωστά μας ονόματα από τη Eurovision! O Mihai Traistariu (Eurovision 2006 – «Tornero») επιστρέφει για άλλη μια φορά στον εθνικό διαγωνισμό της Ρουμανίας και η Nicola (Eurovision 2003 –  «Don’t break my heart»). Ο εθνικός τελικός Selecţia Naţională 2019, σηματοδοτεί την 20η συμμετοχή της Ρουμανίας, με το σύνθημα «Κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα!». 

Το TVR σε συμπαραγωγή με το TVR Μολδαβίας, θα πραγματοποιήσει τρεις τηλεοπτικές εκπομπές με δύο Ημιτελικούς και έναν Τελικό. Οι δύο Ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις πόλεις Arad (20/1/2019) και Iasi (27/1/2019) αντίστοιχα ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στη πρωτεύουσα της χώρας, Βουκουρέστι. Ο νικητής του Τελικού θα προκύψει από ψηφοφορία του κοινού (50%) αλλά και μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής (50%).

Ισπανία:

Το διαγωνιστικό μέρος του Operación Triunfo ολοκληρώθηκε το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 2018 με την διεξαγωγή του Μεγάλου Τελικού του talent show. Ωστόσο το δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα του RTVE δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα 100% αφού τις επόμενες μέρες θα μεταδοθούν οι ειδικές εκπομπές του Ο.Τ. «Christmas Gala» και «Eurovision Gala».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τρεις από τους δεκαέξι σπουδαστές της ακαδημίας για το 2018, ο Dave, η África και ο Alfonso δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο τραγούδι ενώ υπήρχαν περιπτώσεις άλλων σπουδαστών που κατάφεραν να έχουν παραπάνω από μία υποψηφιότητα.

Η τελική λίστα διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Famous – No puedo más 
2. Miki – La venda
3. Alba Reche – ¿Qué será luego?
4. Miki & Natalia – Nadie se salva
5. Julia – Qué quieres que haga
6. Natalia – La clave
7. Sabela – Dímelo de frente
8. Sabela – Hoy soñaré
9. Miki – El equilibro 
10. Noelia – Hoy vuelvo a reír otra vez
11. Marilia – Todo bien
12. María – Muérdeme
13. Carlos Right – Se te nota
14. Damion – Sale
15. Marta – Vuelve
16. Joan Garrido & Marilia – A tu lado
17. Carlos Right – Nunca fui 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Μεγάλου Τελικού, η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας RTVE έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα του ενός λεπτού από το κάθε υποψήφιο τραγούδι. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει μέσω της ειδικής πλατφόρμας για τα τρία πιο αγαπημένα του ανά 24 ώρες μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2019 στις 23:59!  

Τα τρία τραγούδια που θα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους, θα είναι και αυτά που θα προκριθούν απευθείας στο «Eurovision Gala» του Operación Triunfo. Τα υπόλοιπα επτά τραγούδια του «Eurovision Gala» θα επιλεχθούν από την εταιρία παραγωγής του show καθώς και οι αρμόδιοι του παιχνιδιού.

Ακούστε αποσπάσματα των τραγουδιών εδώ:

Αυστραλία:

Μαζί με τους Sheppard, Kate Miller-Heidke, Electric Fields και Mark Vincent λοιπόν, στη σκηνή του Gold Coast και διεκδικώντας το εισιτήριο για το Tel Aviv θα βρεθούν η Courtney Act, o Aydan και η Leea Nanos.

Μαυροβούνιο:

Μετά την βαθμολόγηση των συμμετοχών, τα πέντε τραγούδια που θα διαγωνισθούν στον τελικό του Montevizija 2019, και από τα οποία θα επιλεγεί αυτό που θα εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο είναι:

  • Nina Petković – Uzmi ili ostavi (Bojana Momčilovića / Zorana Radonjića)
  • Monika Knezović – Nepogrješiva (Vladimir Grajić – Graja / Snežana Vukomanović / Ivan Branisavljević)
  • D-Moll Band – Ti (Dejan Božović / Aleksandar Miličić)
  • Ivana Popović Martinović – Nevinost  (Ivana Popović Martinović / Slavku Milovanoviću / Vladanu Popoviću – Popu / Marku Milatoviću)
  • Andrea Demirović – Ja sam ti san (Andrea Demirović / Majkl Džejms Daun / Primož Poglajen)

Σλοβενία:

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Σλοβενίας, RTV.SLO, αποκάλυψε ότι έχουν υποβληθεί συνολικά 103 αιτήσεις για το EMA 2019. Η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων έληξε στις 14 Δεκεμβρίου. Το συγκρότημα που τερμάτισε 2ο στο ΕΜΑ 2017 και 2018, οι BQL, δεν θα επιστρέψουν φέτος στον διαγωνισμό.

Λιθουανία:

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των συμμετοχών και την ανακοίνωση των παρουσιαστών του φετινού εθνικού διαγωνισμού της Λιθουανίας «Euroviszijos 2019», έφτασε η ώρα να μάθουμε ποιοι καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν!

Οι 49 συμμετέχοντες του Eurovizijos 2019

1. Audrius Petrauskas
2. Gabriela Ždanovičiūtė
3. Grupė „Twosome“ 
4. Grupė „Glossarium“
5. Grupė „MaNNazz“
6. Migloko
7. Rūta Statkevičiūtė
8. Šarūnas Mačiulis
9. Aldegunda
10. Matas Ligeika
11. Simona Klušienė
12. Monika Marija
13. Valdas Lacko
14. Grupė „Original copy“
15. Donata Virbilaitė
16. Gražvydas Sidiniauskas
17. Jurgis Brūzga
18. Banzzai
19. Valerija Iljinaitė
20. Lukas Bartaška
21. Justina Budaitė
22. Justina Žukauskaitė
23. Paulina Paulauskaitė
24. Grupė „Tiramisu“
25. Giedrius Nakas
26. Grupė „La Forza“
27. Emilija Gogolytė
28. Tomas Sinickis
29. Dagna Kondrotaitė
30. Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“
31. Jurgis Didžiulis
32. Valdemars Petersons
33. Grupė „Queens of Roses“
34. Jurijus Veklenko
35. Viktorija Vyšniauskaitė
36. Algirdas Daumantas Ciūnys
37. Edgaras Lubys
38. Allen Chicco
39. Živilė Gedvilaitė
40. Soliaris
41. Grupė „Saulės kliošas“
42. Grupė „Laimingu būti lengva“
43. Elizabeth Olshey
44. Arvydas Kriščikas
45. Grupė „Filtered Tools“
46. Emilija Valiukevičiūtė
47. Indrė Juodeikienė
48. Sofi
49. Gabrielė Rybko

Μάλτα:

H Μάλτα, μετά από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών, αποφάσισε να ακολουθήσει νέα προσέγγιση όσον αφορά στη συμμετοχή της στη Eurovision του 2019. Ο νικητής, λοιπόν, του Malta X Factor θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον ερχόμενο Μάιο στο Τελ Αβίβ. Καθώς ο διαγωνισμός πλησιάζει στο στάδιο των Judges Houses και των Lives, οι διοργανωτές του talent show ξεκίνησαν την αναζήτηση τραγουδιών για τα live shows.

Πορτογαλία:

Το Festival da Canção 2019 θα διεξαχθεί σε τρεις βραδιές: δύο Ημιτελικούς και έναν Τελικό.

Ο Πρώτος Ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2019 ενώ ο Δεύτερος στις 23 Φεβρουαρίου 2019. Ο Μεγάλος Τελικός θα λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου 2019.

Οι δεκαέξι συνθέτες του Festival da Canção 2019

Ως γνωστόν, οι δεκαέξι συμμετοχές του φεστιβάλ της Πορτογαλίας για το 2019 έχουν προκύψει μέσω τριών διαφορετικών συνθηκών. Οι δεκατέσσερις συνθέσεις αποτελούν έμπνευση δεκατεσσάρων αντίστοιχων συνθετών οι οποίοι επιλέχθηκαν από το RTP για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό. Μία συμμετοχή προέκυψε από την ραδιοφωνική εκπομπή «Master Class» του Antena 1, ενώ η τελευταία μία αποτέλεσε την νικητήρια επιλογή μιας ειδικής κριτικής επιτροπής η οποία έκρινε συνθέσεις που είχαν κατατεθεί σε ανοιχτή διαδικασία έως τις 31/10.

Λετονία:

Ο νικητής του Supernova 2019, της διαδικασίας επιλογής που για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούν οι ιθύνοντες της ραδιοτηλεόρασης της Λετονίας, θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision του Τελ Αβίβ.

Οι 16 καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ είναι οι παρακάτω.

  1. Carousel – That Night (Mārcis Vasiļevskis – Sabīne Žuga)
  2. Aivo Oskis – Somebody’s got my lover (Ruslans Kuksinovičs – Aivis Oskis)
  3. Dziļi Violets feat. Kozmens – Tautasdziesma (Dziļi Violets – Nauris Brikmanis, Jānis Skutelis, Mārtiņš Kozlovskis)
  4. Laime pilnīga – Awe (Ervīns Ramiņš, Mārcis Vasiļevskis, Elvijs Mamedovs, Jānis Olekšs)
  5. Samanta Tīna – Cutting the wire (Arnis Račinskis, Lisbee Stainton, Samanta Tīna)
  6. Markus Riva – You make me so crazy (Markus Riva, Roman Nepomiashchyi – Markus Riva)
  7. Adriana Miglāne – Scared of love (Jānis Drīksna, Monta Ķimene)
  8. Double Faced Eels – Fire (Mārtiņš Gailītis, Reinis Straume – Reinis Straume)
  9. Elza Rozentāle – You came on tiptoe (Māra Upmane- Holšteine, Mārtiņš Gailītis, Jānis Niedra, Elza Rozentāle – Māra Upmane- Holšteine, Reinis Straume, Jānis Niedra, Elza Rozentāle)
  10. Edgars Kreilis – Fire (Edgars Kreilis, Jūlijs Melngailis, Arnis Račinskis – Jūlijs Melngailis, Arnis Račinskis)
  11. Kristiāna – Remedy (Kristiāna Bumbiere)
  12. Laika upe – Listen to the way that I breathe (Armands Varslavāns – Annemarija Linka)
  13. Kristīne Pastare (Peress) – Smaragdi un pelni (Kristīne Pastare – Kristīne Pastare, Ieva Katkovska, Iluta Alsberga)
  14. Alekss Silvērs – Fireworks (Aminata Savadogo)
  15. Līga Rīdere – Būšu tepat (Arnis Ieviņš – Līga Rīdere)
  16. Kris & Oz – Midnight streets (Artūrs Osipovs, Kristīna Morins, Aleksandrs Solovjovs – Artūrs Osipovs)

Και τα 16 τραγούδια των ημιτελικών του Supernova μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.

Κροατία:

Ο εθνικός τελικός θα διεξαχθεί στην αθλητική αίθουσα Marino Cvetković και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις βραδιές.

-1η βραδιά: Τραγούδια από την συμφωνική και Jazz ορχήστρα του HRT και καντάδες από την Οπάτια.

-2η βραδιά: Αφιέρωμα στην παλαιότερες συμμετοχές του Dora

-3η βραδιά: Επιλογή του τραγουδιού για την εκπροσώπηση της ώρας στην Eurovision 2019 – Dora 2019

Ουγγαρία:

Τα 30 τραγούδια που επιλέχθηκαν ανάμεσα στα 416 που υπεβλήθησαν φέτος, αλλά και οι καλλιτέχνες που θα τα παρουσιάσουν είναι τα εξής στο  A Dal 2019:

  1.  Akusztik Planet – Nyári Zápor
  2. Olivér Berkes – Lighthouse
  3. Timi Antal ft. Gergő Demko – Kedves Világ!
  4. Fatal Error – Kulcs
  5. Dayana – Little Bird
  6. Deniz – Ide Várlak Vissza
  7. Goti – Csak Egy Perc
  8. Klara Hajdu – You’re Gonna Rise
  9. Barni Hamar – Wasted
  10. David Hirtli – Alabama Hotel
  11. Konyha – Szászor Visszajátszott
  12. Kyra Fedor – Maradj Még
  13. Leander Kills – Hazavágyom
  14. Mocsok 1 Kölyök – Egyszer
  15. Monyó Projekt – Run Baby Run
  16. Bogi Nagy – Holnap
  17. Nomád – A Remény Hídjai
  18. Gergő Oláh – Hozzád Bújnék
  19. Joci Pápai – Az Én Apám
  20. Petruska – Help Me Out Of Here
  21. Rozina Pátkai – Freedom
  22. Ruby Harlem – Forró
  23. Savus – Barát
  24. Gergő Szekér – Madár, Repülj!
  25. The Sign – Ő
  26. The Middletonz – Roses
  27. Laszlái Barai – Someone Who Lives Like This
  28. USNK – Posztolj
  29. Bence Vara – Szótlanság
  30. Walston x yesyes – Incomplete

Εσθονία:

Τα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ μέσω του Eesti Laul 2019 είναι τα παρακάτω:

Α’ Ημιτελικός – 31 Ιανουαρίου 2019

1. «High Heels In The Neighbourhood» – The Swingers, Birgit & Tanja
2. «Supernova» – Ranele
3. «Deep Water» – Sofia Rubina-Hunter
4. «Hold Me Close» – xtra basic & Emily J
5. «Miks sa teed nii?» – Johanna Eendra
6. «Storm» – Victor Crone
7. «Without You» – STEFAN
8. «Little Baby El» – Jennifer Cohen
9. «Soovide puu» – Sandra Nurmsalu
10. «Öhuloss» – Öed
11. «Smile» – Kaar
12. «Coming Home» – INGER

B’ Ημιτελικός – 2 Φεβρουαρίου 2019

1. «I’ll Do It My Way» – Synne Valtri
2. «Strong» – Sissi
3. «Wo sind die Katzen?» – Kaia Tamm
4. «Kaks miinust» – Iseloomad
5. «Parmumäng» – Cätlin Mägi & Jaan Pehk
6. «Milline päev» – Lumevärv ft. INGA
7. «Pretty Little Liar» – Uku Suviste
8. «Cold Love» – Kerli Kivilaan
9. «Follow Me Back» – Around The Sun
10. «Halleluja» – Lacy Jay
11. «Kui isegi kaotan» – Grete Paia
12. «Believe» – Kadiah

Ημερομηνίες των live shows του Eesti Laul 2019!

A’ Ημιτελικός: 31-1-2019

B’ Ημιτελικός: 2-2-2019

Τελικός: 16-2-2019

Αρμενία:

Τη χώρα θα εκπροσωπήσει η η νεαρή (γεννημένη στις 3 Απριλίου 1994 στη πρωτεύουσα της Αρμενίας, Yerevan) Srbuhi Sargsyan ή αλλιώς «Srbuk», όπως είναι γνωστή στο καλλιτεχνικό στερέωμα!

Ηνωμένο Βασίλειο:

Οι υπεύθυνοι του εθνικού τελικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, «Eurovision: You Decide», ανακοίνωσαν τον τρόπο που θα προκύψει η συμμετοχή της χώρας για τη Eurovision 2019.

Έτσι, λοιπόν, θα παρουσιαστούν τρία τραγούδια, με τη συνδρομή του OGAE UK, τα οποία θα ερμηνευθούν από δύο διαφορετικούς καλλιτέχνες σε ισάριθμα διακριτά στιλ. Από κάθε «song-off», όπως ονομάζεται η διαδικασία θα προκρίνεται ένας performer έτσι ώστε να συνδυαστούν αρμονικά η μελωδία και το πρόσωπο. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ένα από τους πρόσφατους νικητές του διαγωνισμού το 2015, με τη Σουηδία, ο Mans Zelmerlow.

Με πληροφορίες από τον OGAE GREECE

Exit mobile version