Κατερίνα Γερονικολού: “Τη Λίζα Πετροβασίλη την αγάπησα από την πρώτη στιγμή”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατερίνα Γερονικολού: “Τη Λίζα Πετροβασίλη την αγάπησα από την πρώτη στιγμή”

Κατερίνα Γερονικολού: “Τη Λίζα Πετροβασίλη την αγάπησα από την πρώτη στιγμή”

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα, οι συντελεστές της θεατρική παράστασης «Χτυποκάρδια στο θρανίο» υποδέχτηκαν τους δημοσιογράφους στη σκηνή του θεάτρου ΗΒΗ. Το δημοφιλές έργο του Αλέκου Σακελλάριου, ανεβαίνει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λάκη Λαζόπουλου. Στον ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη, η Κατερίνα Γερονικολού. Τον καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλο που της κλέβει την καρδιά, υποδύεται ο Ορέστης Τζιόβας.

Ο Λάκης Λαζόπουλος σκηνοθετεί την παράσταση «Χτυποκαρδία στο θρανίο» με τους Κατερίνα Γερονικολού και Ορέστη Τζιόβα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος σκηνοθετεί την παράσταση «Χτυποκαρδία στο θρανίο» με τους Κατερίνα Γερονικολού και Ορέστη Τζιόβα. – Photo: NDP

Ο Λάκης Λαζόπουλος εξήγησε στους δημοσιογράφους πως δεν έκανε καμιά παρέμβαση στο θεατρικό έργο. «Με εξαίρεση μια χρονική παραβίαση που έκανα, το κείμενο είναι ακριβώς το ίδιο» σημειώνει. «Η παράσταση δεν είναι βασισμένη στην ταινία, αλλά στο ομώνυμο θεατρικό που είχε γράψει ο Σακελλάριος» προσθέτει. Από την πλευρά της, η πρωταγωνίστρια της παράστασης σημειώνει πως η Λίζα είναι «κατεργάρα, πεισματάρα, πονηρή, ψεύτρα» αλλά «και συγκινητική». Η ηθοποιός σχολιάζει πως αγάπησε την ηρωίδα του έργου από την πρώτη στιγμή.

Νίκος Γαλανός, Κατερίνα Γερονικολού, Ορέστης Τζιόβας και Νίκη Παλληκαράκη στη σκηνή του Θεάτρου ΗΒΗ

Νίκος Γαλανός, Κατερίνα Γερονικολού, Ορέστης Τζιόβας και Νίκη Παλληκαράκη στη σκηνή του Θεάτρου ΗΒΗ – Photo: NDP

Ανάμεσα στο cast των ηθοποιών συναντάμε τους Νίκο Γαλανό και τη Νίκη Παλληκαράκη που θα υποδυθούν τους γονείς της ατίθασης Πετροβασίλη. Στο ρόλο του αυστηρού διευθυντή του σχολείου, η Μάρω Κοντού. Η ηθοποιός αναλαμβάνει έναν χαρακτήρα που, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο προοριζόταν για άνδρα. «Με ενέπνευσε να την κάνω λίγο ανδρο-γυναίκα. Στριμμένη, ανέραστη και λίγο στερημένη».

Η Μάρω Κοντού ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου ΗΒΗ για να υποδυθεί την διευθύντρια του σχολείου όπου φοιτά η Λίζα Πετροβασίλη.

Η Μάρω Κοντού ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου ΗΒΗ για να υποδυθεί την διευθύντρια του σχολείου όπου φοιτά η Λίζα Πετροβασίλη. – Photo: NDP

Το cast της παράστασης «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

Το cast της παράστασης «Χτυποκάρδια στο θρανίο» – Photo: NDP

Τέλος, ο Κώστας Βουτσάς υποδύεται έναν από τους καθηγητές του σχολείου. Ο αγαπητός ηθοποιός δηλώνει τρισευτυχισμένος για τη συμμετοχή του στην παράσταση, υπό την σκηνοθετική ματιά του Λάκη Λαζόπουλου.

Η Κατερίνα Γερονικολού και ο Κώστας Βουτσάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παράσταση. - Photo: NDP

Η Κατερίνα Γερονικολού και ο Κώστας Βουτσάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παράσταση. – Photo: NDP

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου “Κοτοπούλη”, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο “Χτυποκάρδια στο Θρανίο”, και μουσική Μίμη Πλέσσα. Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

Το θεατρικό έργο επιστρέφει στη σκηνή για πρώτη φορά έπειτα από 56 χρόνια και κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΗΒΗ.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Κατερίνα Γερονικολού, Ορέστης Τζιόβας

ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ!

Σοφία Βογιατζάκη, Νίκη Παλληκαράκη

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ:

Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά

Ελευθερία Παρασκευά

Κατερίνα Καρατζοπούλου

Υρώ Μακρή

Ζένια Μπονάτσου

Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Αναστασία Σκοπελίτη.