11η Σεπτεμβρίου: Η μέρα που σίγησαν οι φωνές 3.000 ανθρώπων
Κοινωνία

11η Σεπτεμβρίου: Η μέρα που σίγησαν οι φωνές 3.000 ανθρώπων

11η Σεπτεμβρίου: Η μέρα που σίγησαν οι φωνές 3.000 ανθρώπων

19 χρόνια από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων

19 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που η φωνή 3.000 ανθρώπων σίγησε, τη στιγμή που εκατομμύρια άλλοι παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τις τραγικές εικόνες που προβάλλονταν στα Media.

Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που η τρομοκρατία αποκάλυψε το φρικτό της πρόσωπο στους Αμερικανούς.

8:46 το πρωί, το αεροσκάφος της American Airlines με 92 επιβαίνοντες πέφτει στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

9:03 το πρωί, σε ζωντανή σύνδεση πλέον οι τηλεθεατές βλέπουν να χτυπάει τον Νότιο Πύργο ένα δεύτερο αεροσκάφος της United, με 64 επιβαίνοντες.

9:36 το πρωί, το τρίτο αεροσκάφος πέφτει στο Πεντάγωνο.

Λίγο αργότερα, γίνεται γνωστό ότι τέταρτο αεροσκάφος έπεσε στην Πενσιλβάνια…

Τα σύμβολα της αμερικανικής οικονομίας και της στρατιωτικής ισχύος κατέρρευσαν και η «καρδιά» της Νέας Υόρκης σταμάτησε να χτυπά…

Από την πρώτη στιγμή, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον τότε ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Kάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Πράγματι, ο ίδιος και η τρομοκρατική του οργάνωση ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στις 13 Δεκεμβρίου του 2001.

Οι περισσότερες εικόνες της μέρας που στιγμάτισε με τον χειρότερο τρόπο την ιστορία των Αμερικανών δείχνουν τις φλόγες που καλύπτουν τους Πύργους, τα αεροπλάνα και τους ανθρώπους που τρέχουν να σωθούν. Στο αμέσως επόμενο πλάνο, συντρίμμια…

Δυστυχώς αυτή που ξεχωρίζει είναι η φωτογραφία που τράβηξε ο Richard Drew με τη τελευταία στιγμή ενός ανθρώπου λίγο πριν συναντήσει τον θάνατο. Ο αγνώστων στοιχείων άντρας παραμένοντας εγκλωβισμένος στους Δίδυμους Πύργους επέλεξε να πηδήξει στο κενό.

Κάθε χρόνο την 11η Σεπτεμβρίου οι συγγενείς των θανόντων διαβάζουν τα ονόματά τους σε μια ειδική τελετή μνήμης που πραγματοποιείται στο Μανχάταν.

Αμέσως μετά τηρούνται έξι λεπτά σιγής: τα τέσσερα για τα τέσσερα αεροσκάφη στα οποία εκδηλώθηκαν αεροπειρατείες και τα δύο για την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.