25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα το Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21
Κοινωνία

25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα το Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21

25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα το Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ‘21

Όλα έτοιμα για τον αυριανό εορτασμό της θρυλικής επετείου

Όλα είναι έτοιμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από το 1821 όπου σηκώθηκε το λάβαρο της επανάστασης. Το Σύνταγμα ντύθηκε στα γαλανόλευκα, ενώ ηγέτες από όλον τον κόσμο θα βρεθούν στην Ελλάδα με αφορμή την ιστορική αυριανή μέρα.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού συνδέει το ένδοξο χθες με το σήμερα, ενώ στην πλατεία Συντάγματος μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές ενόψει της μεγάλης γιορτής. Συγκεκριμένα, στο Σύνταγμα τοποθετήθηκαν 200 ελληνικές σημαίες για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την επανάσταση και κατασκευάστηκαν ψηφιδωτά με άνθη με τις ημερομηνίες 1821 και 2021. Ακόμη, λευκά και γαλάζια άνθη δένουν αρμονικά και σχηματίζουν την ελληνική σημαία.

Η παρέλαση θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος: Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων, παιδιά με παραδοσιακές στολές, ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.), έφιππο τμήμα, αλλά και τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη.

Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά, όχι μόνο για την προστασία όσων συμμετέχουν στην παρέλαση από τον κορονοϊό, αλλά και για την ασφάλεια των ξένων ηγετών που θα βρεθούν στη χώρα μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων της Επανάστασης.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων καθώς και ελλιμενισμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε όλη την επικράτεια.


Φωτογραφίες: NDP