5 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

5 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

5 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

1. Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου θα κατατεθεί  ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019. Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσει η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια. Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.

2. Ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mercy στο Σικάγο, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και άλλους δύο ανθρώπους, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός στην ανταλλαγή πυρών.

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί στον χώρο στάθμευσης, έξω από το νοσοκομείο Mercy, πριν εισβάλει στο λόμπι και συνεχίσει να ρίχνει, αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες σε αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

3. Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού σήμερα και τους επτά άξονες υψηλής προτεραιότητας του «Εθνικού Σχεδίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού»  ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ). Αυτοί είναι:

  1. Καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στα παιδιά
  2. Προστασία των παιδιών στο πλαίσιο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών
  3. Διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών στην υγεία
  4. Δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και αθλητισμό
  5. Παιδική προστασία στην κοινότητα – αποϊδρυματοποίηση
  6. Δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά
  7. Οριζόντια δράση για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες.

4. H Airbnb ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει από την πλατφόρμα της, τις καταχωρήσεις καταλυμάτων στους εβραϊκούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Καταλήξαμε ότι πρέπει να αφαιρέσουμε τις καταχωρήσεις στους ισραηλινούς εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οποίου βρίσκονται στον πυρήνα της διαμάχης Ισραηλινών και Παλαιστινίων», υπογραμμίζει ανακοίνωση της εταιρείας.

«Η ελπίδα μας είναι ότι κάποια μέρα το συντομότερο δυνατό, θα τεθεί ένα πλαίσιο στο οποίο θα ευθυγραμμίζεται ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα ώστε να υπάρξει ένα ψήφισμα σε αυτή την ιστορική διαμάχη και ένα ξεκάθαρος δρόμος τον οποίο θα ακολουθήσουν όλοι».

Οι χρήσιμες ειδήσεις της μέρας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Τρίτη 20, Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών αναβάθμισης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των τοπικών σηράγγων.

Ειδικότερα από τις 08:00 έως και τις 17:10 κάθε ημέρας, θα σημειωθεί ολική διακοπή της κίνησης των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις.

Οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Λογγού και μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο.

Αντίστοιχα οι οδηγοί που θα κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Δυτικό Ημικόμβο Καμένων Βούρλων και μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Λογγού, από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Το βιβλιοπωλείο Ιανός στη Σταδίου διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο μία εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Ρώσο λογοτέχνη και θεατρικό συγγραφέα Αντόν Τσέχωφ. Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην IANOS Αίθουσα Τέχνης θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Ένας Βυσσινόκηπος στην Οδό Σταδίου».

Θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων:  Αντώνης Αντύπας-σκηνοθέτης, Τσέζαρις Γκραουζίνις-σκηνοθέτης, Στέφανος Δάνδολος-συγγραφέας, Ελένη Καραΐνδρου-συνθέτρια, Ταμίλα Κουλίεβα-ηθοποιός, Ηλίας Λογοθέτης-ηθοποιός-σκηνοθέτης, Κωνσταντίνος  Μαρκουλάκης-σκηνοθέτης-ηθοποιός, Ιωάννα Παππά-ηθοποιός.