5 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

5 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

5 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

1. Σε τουλάχιστον 9 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά που κατακαίει τη βόρεια Καλιφόρνια. Οι περισσότερεοι παγιδεύτηκαν στις φλόγες ενώ βρίσκονταν στα οχήματά τους, προσπαθώντας να γλυτώσουν από τη φωτιά. Μαζί με τους κοινούς θνητούς και δεκάδες διάσημοι εγκαταλείπουν το Malibu καθώς οι φλόγες πλησιάζουν.

2. Έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου σε αμμώδη περιοχή προσάραξε τα ξημερώματα τάνκερ που μεταφέρει 150.000 κυβικά μεθάνιο. Το πλοίο αποκολλήθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκών χωρίς  να αναφερθεί θαλάσσια ρύπανση.

3. Τουλάχιστον 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν και άλλοι επτά αγνοούνται μετά την έκρηξη μιας οβίδας σε μια στρατιωτική βάση στην επαρχία Χάκαρι της νοτιοδυτικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της γείτονος χώρας.

4. Το αμερικανικό περιοδικό Fortune, γνωστό για τις λίστες που συντάσσει με τους “καλύτερους εργοδότες” και τις “μεγαλύτερες επιχειρήσεις” στον πλανήτη, πουλήθηκε έναντι 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν Ταϊλανδό δισεκατομμυριούχο, αλλάζοντας έτσι ιδιοκτήτη για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένονται από απόψε στους δρόμους της Αθήνας και κατά μήκος της διαδρομής ενόψει του 36ου Μαραθωνίου που θα διεξαχθεί την Κυριακή.  Εκτός από το Μαραθώνιο θα υπάρξουν και αγώνες δρόμου των 5, των 10 χιλιομέτρων αλλά και αγώνας SPECIAL OLYMPICS HELLAS και αγώνας παίδων. Οι διακοπές κυκλοφορίας της Κυριακής είναι  οι εξής:

  • Στη Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων, από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Στη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 5:00 έως τις 17:30.
  • Στη Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10/11/2018 έως τις 19:00 την Κυριακή 11/11/2018.
  • Στη Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρόης και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα, από τις 5:00 έως τις 7:00.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Photo EUROKINISSI

Photo EUROKINISSI

Ανοίγει τις πύλες της από σήμερα η φετινή έκθεση αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση 2018” στο  Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου. Τα Σαββατοκύριακα η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ ενώ τις καθημερινές από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.  Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί στα περίπτερα των Εισαγωγέων – Αντιπροσώπων αυτοκινήτων θα παρουσιαστούν και όλα τα καινούργια μοντέλα που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου).