6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

6 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

1. 10.000 θέσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σε τομείς που υπάρχει ανάγκη. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η προκήρυξη των 10.000 προσλήψεων θα γίνει «άμεσα», εντός του 2019, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις αυτές από το 2020 και μετά. Οι θέσεις προκύπτουν με την προϋπόθεση πως θα ευοδωθεί η συμφωνία με την εκκλησία, που προβλέπει την διαγραφή των κληρικών από τις λίστες των δημοσίων υπαλλήλων.

2. Έκλεισε ξανά για τα πλοία ο Ισθμός της Κορίνθου καθώς σημειώθηκε νέα κατολίσθηση. Υποχώρησαν κομμάτια της πλαγιάς και στη θάλασσα έχουν πέσει πέτρες και μεγάλα βράχια. Υπενθυμίζεται ότι και τον περασμένο Φεβρουάριο, οι καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί κατολίσθηση στον Ισθμό της με μεγάλα κομμάτια βράχων από την πλαγιά να πέφτουν μέσα στο κανάλι. Αυτή τη φορά δεν είναι γνωστή ακόμη η έκταση της ζημιάς και το μέχρι πότε θα είναι κλειστός ο Ισθμός.

3. Πρώην πεζοναύτης ήταν τελικά ο δράστης που αιματοκύλησε χθες την Καλιφόρνια. Πρόκειται για τον 28χρονο Ian David Long, παρασημοφορημένο πολυβολητή των Πεζοναυτών που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και ζούσε σε ένα κομψό προάστιο, περίπου 6,5 χιλιόμετρα από το Borderline Bar & Grill όπου σημειώθηκε το μακελειό. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες ακόμη.

4. Πωλείται το θρυλικό ξενοδοχείο La Mamounia στο Μαρακές, που από το 1922 φιλοξενεί μεγάλες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο. Το ξενοδοχείο συμπεριλήφθηκε στον επίσημο κατάλογο των δημόσιων επιχειρήσεων που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν από το 2019 και μετά.

5. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Ζήση Βρύζα. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόσληψη του έμπειρου Έλληνα τεχνικού, ο οποίος θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στους δύο τελευταίους αγώνες του Nations League, με Φινλανδία – Εσθονία, και στα προκριματικά του EURO 2020.

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με πέρσι θα είναι τα φετινά τέλη κυκλοφορίας 2019 που σε λίγες μέρες θα αναρτηθούν στο Taxisnet, ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται κάποια αλλαγή για το έτος 2019. Η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2019 ξεκινά σε λίγες ημέρες και η εξόφληση των τελών θα γίνει έως το τέλος του έτους αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού συστήματος .

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Μόλις βγήκε στους κινηματογράφους από τη Feelgood η βραβευμένη με τη Χρυσή Άρκτο της 68ης Berlinale ταινία της Ρουμάνας Adina Pintilie “Μη με αγγίζεις”. Στα ρευστά όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, η ταινία ακολουθεί τα συναισθηματικά ταξίδια της Laura, του Tomas και του Christian, μέσα από μία βαθιά τρυφερή ματιά στις ζωές τους. Λαχταρούν την οικειότητα, ενώ τη φοβούνται, προσπαθούν να ξεπεράσουν παλιά μοτίβα, αμυντικούς μηχανισμούς και ταμπού, για να κόψουν τον ομφάλιο λώρο και να ζήσουν επιτέλους ελεύθεροι.

Η ταλαντούχα δημιουργός και οι χαρακτήρες μπαίνουν σε μία περιπέτεια προσωπικής αναζήτησης για την οικειότητα, τη σχέση με το σώμα, τα ταμπού και τους φόβους. Παίζουν: Laura Benson, Tomas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Adina Pintilie, Hanna Hofmann, Seani Love, Irmena Chichikova, Rainer Steffen, Georgi Naldzhiev, Dirk Lange, Annett Sawallisch