7 χρόνια από τότε που «σίγησαν» τον Παύλο Φύσσα
Κοινωνία

7 χρόνια από τότε που «σίγησαν» τον Παύλο Φύσσα

7 χρόνια από τότε που «σίγησαν» τον Παύλο Φύσσα

Το χρονικό μίας στυγερής δολοφονίας που αποκάλυψε το φρικτό πρόσωπο του νεοναζισμού

7 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον άδικο χαμό του Παύλου Φύσσα.

Ο ράπερ – γνωστός και ως Killah P – έμελλε να γίνει για την Ελλάδα σύμβολο ενός αγώνα που ξεκίνησε από την απαρχή του ανθρώπου στη γη.

Τον αγώνα ισότητας και συνθλιβής κάθε απόπειρας επιβολής των ολίγων προς επικράτησή τους, είτε έχει να κάνει με το χρώμα, τις προτιμήσεις ακόμα και τις ιδεολογίες μίας μόνο μερίδας ατόμων.

Ήταν ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν ο Παύλος δέχτηκε επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Είχε προηγηθεί έξοδος του ράπερ με φίλους και τη σύντροφό του σε καφετέρια του Κερατσινίου για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα όπου εκεί λογομάχησαν με παρέα διπλανού τραπεζιού, μέλη ακροδεξιών, τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής.

Τότε, η δεύτερη παρέα άρχισε να καλεί ενισχύσεις. Ο κόσμος που πρέσβευε ο Παύλος Φύσσας ήταν γνωστός στους κύκλους που συναναστρεφόταν και όχι μόνο. Δεν υπήρχε περίπτωση η φασιστική ηγεσία των δυτικών προαστίων να αφήσει έναν αριστερό να σηκώσει ανάστημα και να αντιμιλήσει.

Η συνέχεια, λίγο – πολύ γνωστή. Μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και της λεωφόρου Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθυνόταν στην καφετέρια με την επωνυμία «Κοράλι».

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί θα έβρισκαν αιμόφυρτο τον Παύλο να τους υποδεικνύει πριν αφήσει την τελευταία του πνοή τον Γιώργο Ρουπακιά ως τον δολοφόνο του.

Ο χρόνος πέρασε αλλά οι μνήμες της μοιραίας νύχτας δεν έχουν σβηστεί, αντηχούν κραυγαλέα κόντρα σε κάθε φίμωση με έναν και μοναδικό σκοπό, να μην χυθεί άλλο αίμα αθώου στον βωμό του μίσους και της βίας.

Η στυγνή δολοφονία του Killah P σήμανε την αρχή του τέλους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δείχνοντας στο πανελλήνιο το αληθινό της πρόσωπο.

Μία οργάνωση από συνονθυλεύματα ανθρώπων που απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό προς τη χωλαίνουσα ιδεολογία τους απαντούν με λεπίδι και φόρο αίματος.

Φέτος, οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Παύλου Φύσσα έχουν ιδιαίτερο βάρος, καθώς στις 7 Οκτωβρίου πρόκειται να εκδοθεί από τη δικαιοσύνη η απόφαση για τις τέσσερις υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ωστόσο, καμία απόφαση δεν πρόκειται να εξαλείψει το «θηρίο» παρά μόνο μία συλλογική και συνειδητοποιημένη αντίσταση απέναντι σε κάθε μορφή μίσους.

Η μισαλλοδοξία, ο κατατρεγμός της διαφορετικότητας και οι διακρίσεις παραμένουν κραταιές και μας υπενθυμίζουν ότι «το αυγό του φιδιού» υπάρχει και περιμένει σιωπηλά να εκκολαφθεί για έναν νέο κύκλο αίματος.