7 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

7 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

7 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

1. Οικονομικά μέτρα ενίσχυσης της σεισμόπληκτης Ζακύνθου ύψους 15.000.000 ευρώ αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ για κάθε πληγείσα οικία ή επιχείρηση, αναστολή πληρωμών των δανείων όσων είναι σεισμόπληκτοι, οι φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές ρυθμίζονται σε 24 άτοκες δόσεις, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018 για κτίσματα που έχουν ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί ζημιές, ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων ενώ γίνεται προσπάθεια επιστροφής των ήδη κατασχεμένων ποσών.

2. Σε παραίτηση υποχρέωσε ο Donald Trump τον υπουργό Δικαιοσύνης Jeff Sessions. Προσωρινός υπουργός Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει ο προσωπάρχης του Sessions, Matthew Whitaker. O Sessions θεωρείτο από τους πιο πιστούς στον πρόεδρο Trump. Ο νέος υπουργός θα αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση που ανέκυψε για εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

3. Η αρχαιότερη στον κόσμο παραστατική βραχογραφία, η οποία χρονολογείται πριν από τουλάχιστον 40.000 χρόνια, ανακαλύφθηκε σε ένα σπήλαιο στο μεγάλο νησί Βόρνεο της Ινδονησίας. Η αινιγματική ζωγραφική αναπαράσταση στο τοίχωμα του ασβεστολιθικού σπηλαίου Λουμπάνγκ Τζερίτζι Σάλεχ απεικονίζει ένα μεγάλο απροσδιόριστο ζώο σε πορτοκαλο-κόκκινη απόχρωση.

4. Ανακοινώθηκε η διεξαγωγή το 2020 στο Βιετνάμ του πρώτου γκραν πρι της ιστορίας της χώρας, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, έχουν υπογραφεί τα σχετικά συμβόλαια με την κυβέρνηση της χώρας για τη διεξαγωγή του γκραν πρι στην πρωτεύουσα Ανόι και συγκεκριμένα στην υπό κατασκευή πίστα, 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

5. Με 2 γκολ ηττήθηκε η ΑΕΚ από τη Bayern Μονάχου για τον 5ο όμιλο του Champions League. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα υποδεχτεί τον Άγιαξ στις 27 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, με στόχο τη νίκη και την απόκτηση βαθμών για να μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης του ομίλου.

6. Βροχερός ο καιρός σήμερα με σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα νότια. Σταδιακά τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η βροχή έρχεται την ίδια στιγμή που το Κέντρο Κλιματικών Ερευνών της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ) ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες εκείνες της Ευρώπης, όπου ο φετινός Οκτώβριος υπήρξε ιδιαίτερα ξηρός και χωρίς βροχές.

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Χωρίς ταξί σήμερα όλη η χώρα αφού οι οδηγοί συμμετέχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας από τις 4 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Ο λόγος; Σήμερα είναι η εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η BEAT εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θύμιου Λυμπερόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση. Οι οδηγοί μάλιστα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ανοίγει τις πύλες της στο σταθμό του μετρό “Κεραμεικός” και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Η Αθήνα ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου συνεργάζεται με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας και διοργανώνει μία έκθεση-αφιέρωμα στον κορυφαίο Ιρλανδό λογοτέχνη, James Joyce, με τίτλο «International Joyce: A celebration of the life and work of James Joyce». Η έκθεση παρουσιάζει όχι μόνο τη ζωή του συγγραφέα, αλλά και τις ευρύτερες ευρωπαϊκές πτυχές της ιστορίας του.