7 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

7 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

7 ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής; Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα;

Ειδήσεις

1. “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018” ανακηρύχθηκε η Αθήνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ειδική τελετή στη Λισαβόνα. Το βραβείο, που παρέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης συνοδεύεται και από οικονομικό έπαθλο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η διάκριση αυτή, επιβραβεύει ευρωπαϊκές πόλεις που παράγουν και εφαρμόζουν καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.  Το βραβείο διεκδικούσαν μαζί με την Αθήνα, η Τουλούζη (Γαλλία), το Αμβούργο (Γερμανία), η πόλη Λουβέν (Βέλγιο), το Ούμεο (Σουηδία) και το Άαρχους (Δανία), ενώ στον πρώτο γύρο είχαν αποκλειστεί πόλεις όπως η Μαδρίτη και η Λισσαβόνα.

2. Επανέρχονται τις επόμενες ημέρες τα ενιαία δρομολόγια του μετρό από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα (γραμμή 3), τα οποία και ανεστάλησαν με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ από την 1η Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, με επείγον έγγραφο, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, προς τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, ζητά τους λόγους για τους οποίους έγινε από την ΣΤΑΣΥ η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο.

Photo EUROKINISSI

Photo EUROKINISSI

3. Με ένα ευρώ θα επιβαρύνονται από 1ης Δεκεμβρίου οι έγχαρτοι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ, ανακοίνωσε η εταιρεία καλώντας ταυτόχρονα τους πελάτες της να επιλέξουν τη χρήση ηλεκτρονικού λογαριασμού.

4. Διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας οι Ρεπουμπλικάνοι μετά τη νίκη τους στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ ενώ οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο των αντιπροσώπων. Για τεράστια επιτυχία έκανε λόγο ο Donald Trump και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του.

5. Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και οι ομογενείς ηθοποιοί Nia Vardalos και John Stamos, σε μια διαδικτυακή εκστρατεία που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την ανοικοδόμηση του Λύρειου Ορφανοτροφείου, το οποίο είχε καταστραφεί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική το περασμένο καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής, η οργάνωση έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 δολάρια στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει με το όνομα “The Hellenic Initiative Wildfire Relief Fund”.

6. Συνελήφθη στο Μονακό ο  Dmitry Rybolovlev, ο πρόεδρος της AS Monaco και ιδιοκτήτης της νήσου Σκορπιός, κατόπιν αιτήματος ενός Μονεγάσκου δικαστή, λίγες ώρες μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος παραμένει κρατούμενος μέχρι το βράδυ, όπως και πολλά άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση, ανέφερε η εφημερίδα Le Monde. Ο Rybolovlev βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για διαφθορά, αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική και συνέργεια στα αδικήματα αυτά.

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Κλειστά είναι σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου τα σχολεία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Κλειστή επίσης θα είναι και Φιλοσοφική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την κίνηση του Ρουβίκωνα να διοργανώσει ρεμπέτικο γλέντι, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, σε υπό κατάληψη αίθουσα του κτηρίου της σχολής.

Πού θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε σήμερα;

Η Ήρα Κατσούδα και ο Ανδρέας Πασπάτης, το φοβερό stand up comedy δίδυμο, σας υποδέχεται τις Τετάρτες του Νοεμβρίου στις 21:00 στο Bios (Πειραιώς 84). Ανανεωμένοι και εξαιρετικά ευρηματικοί, με νέα κείμενα, παρουσιάζουν τη νέα τους ολόφρεσκη παράσταση “Δείξε μου το φίλο σου”, αυτοσαρκάζονται, μιλάνε για ανθρώπινες στιγμές, περίεργες στιγμές, φοβίες, φιλίες, καθημερινούς προβληματισμούς και προσωπικές τους ιστορίες, φυσικά όλα δοσμένα μέσα από το πρίσμα του stand up comedy.