Αγωνιούν οι καλλιτέχνες για την επόμενη μέρα – Παράσταση διαμαρτυρίας και οι αναρτήσεις τους στα social media
Κοινωνία

Αγωνιούν οι καλλιτέχνες για την επόμενη μέρα – Παράσταση διαμαρτυρίας και οι αναρτήσεις τους στα social media

Αγωνιούν οι καλλιτέχνες για την επόμενη μέρα – Παράσταση διαμαρτυρίας και οι αναρτήσεις τους στα social media

Τι δηλώσαν στο Open ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Μίλτος Πασχαλίδης αλλά και τι έγραψε η Ελένη Ράντου και ο Σωκράτης Μάλαμας

Tα μέτρα της επόμενης μέρας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν ήταν ευχάριστα για όλους και ειδικά για τον καλλιτεχνικό κλάδο.

Ήδη από την αναγγελία του πρωθυπουργού ότι το καλοκαίρι δεν θα ανοίξουν τα θέατρα αλλά και δεν θα γίνουν συναυλίες και μουσικά events έφερε αναταραχή σε πάνω από 120.000 καλλιτέχνες από όλους τους χώρους για το επαγγελματικό τους μέλλον αλλά και την επιβίωσή τους.

Με κάθε τρόπο, λοιπόν, διαμαρτύρονται και ζητούν από την κυβέρνηση να στηρίξει όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα μείνουν χωρίς δουλειά και εισόδημα μιας και είναι οι άνθρωποι που διατηρούν το ηθικό μας ακμαίο με το έργο τους.

Τα σωματεία των καλλιτεχνών έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας σήμερα, τηρώντας όλα τα μέτρα και ανάμεσά τους βρέθηκαν γνωστοί εκπρόσωποι του κλάδου, προεξάρχοντος βέβαια του Σπύρου Μπιμπίλα, αλλά και της Νικολέττας Βλαβιανού, του Ζαχαρία Ρόχα, του Δημήτρη Τζουμάκη κ.ά.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας και στο βάθος διακρίνονται οι ηθοποιοί Θοδωρής Προκοπίου και Δημήτρης Τζουμάκης (αριστερά)

Η Νικολέττα Βλαβιανού

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με τον Δημήτρη Τζουμάκη

Και ο Ζαχαρίας Ρόχας (δεξιά) στη διαμαρτυρία

Oι αναρτήσεις των καλλιτεχνών

Και η Ελένη Ράντου αλλά και η Φωτεινή Βελεσιώτου ήταν ανάμεσα σε αυτούς που με αναρτήσεις τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10157150131723456&id=35064893455

https://www.facebook.com/foteinivelesiotou/posts/1488744054637221

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Μαύρο, λοιπόν, μέχρι την ημέρα που οι εργαζόμενοι της τέχνης θα αντιμετωπιστούν ως άνθρωποι. Με ανάγκες και δικαιώματα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natassa Bofiliou (@natassabofiliouofficial) στις

Μακροσκελέστατη ήταν και η παρέμβαση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, που μεταξύ άλλων έγραψε:

“Είναι τουλάχιστον άδικο και οι συνέπειες είναι ήδη καταστροφικές καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ματαιώσει τις παραστάσεις μας ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και είμαστε σε πλήρη αβεβαιότητα και εντελώς στον αέρα για την επόμενη μέρα κι εμείς αλλά και οι συνεργάτες μας μουσικοί, τεχνικοί, φροντιστές, παραγωγοί και διοργανωτές”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ο πολιτισμός είναι ανάσα, είναι ζωή. Δίνει στίγμα, ανακουφίζει, οδηγεί, ενώνει, προτρέπει, οδηγεί. Για να συνεχίσει να δίνει ανάσα ο πολιτισμός δεν πρέπει να του κόβεις την ανάσα. Η επόμενη μέρα δεν έχει καμία μέριμνα για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούμαστε στον πολιτισμό, τους προφανείς και μπροστά, αλλά και τους πολλούς αφανείς και πολύτιμους συνεργάτες μας. Η επόμενη μέρα δεν έχει καμία πρόβλεψη συνθηκών επανεκκίνησης της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Είναι τουλάχιστον άδικο και οι συνέπειες είναι ήδη καταστροφικές καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ματαιώσει τις παραστάσεις μας ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και είμαστε σε πλήρη αβεβαιότητα και εντελώς στον αέρα για την επόμενη μέρα κι εμείς αλλά και οι συνεργάτες μας μουσικοί, τεχνικοί, φροντιστές, παραγωγοί και διοργανωτές. Δε θα πω περισσότερα. Ας εισακουστούν οι φωνές μας, είναι πολλές, δυνατές, γνώριμες, μεστές, ουσιαστικές. Ας εισακουστούν οι προτάσεις των συναδέλφων μας στον ευρύτερο χώρο «θέαμα-ακρόαμα» που μας εκπροσωπούν επάξια και τους ευχαριστώ κι εγώ γι’ αυτό. Δε νοείται επόμενη μέρα για τον τόπο χωρίς τέχνη, χωρίς πολιτισμό. #eleftheriaarvanitaki #nai_kai_ston_politismo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftheria Arvanitaki (@eleftheriaarvanitaki) στις

Ακούστε τι είπε ο Μίλτος Πασχαλίδης αλλά και ο Γιάννης Ζουγανέλης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Open: