Ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κοινωνία

Ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού οδήγησαν την Κυβέρνηση στην απόφαση ακύρωσης της φετινής ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020 δεν θα πραγματοποιηθεί. O Πρωθυπουργός, ωστόσο, θα παραβρεθεί στην πόλη για την καθιερωμένη ομιλία στις 5 Σεπτεμβρίου.

Από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξη στο αεροδρόμιο. Το μέτρο αυτό ισχύει για όσους ταξιδεύουν από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

Ακόμη, η προσκόμιση του συγκεκριμένου τεστ καθίσταται απαραίτητη για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα.

Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες εκδηλώσεις, αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας όσες περιλαμβάνουν όρθιους συμμετέχοντες. Μεταξύ αυτών συναυλίες και παραστάσεις.

Τέλος με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία αποφασίστηκε από τις 11 μέχρι τις 23 Αυγούστου η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας καθώς και στους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.