Ακυρώθηκε το Spetsathlon 2020 – Το δημόσιο μήνυμα της Μαρίνας Κουταρέλλη
Κοινωνία

Ακυρώθηκε το Spetsathlon 2020 – Το δημόσιο μήνυμα της Μαρίνας Κουταρέλλη

Ακυρώθηκε το Spetsathlon 2020 – Το δημόσιο μήνυμα της Μαρίνας Κουταρέλλη

«Πλέον ούτε εμείς, ούτε η αθλητική κοινότητα που εκπροσωπούμε είμαστε ευπρόσδεκτοι στο νησί»

Η Οργανωτική Επιτροπή του Spetses mini Marathon & Spetsathlon, απόλυτα σύμφωνη με την τήρηση των αυστηρών μέτρων που είχε λάβει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο να μεταθέσει το Spetsathlon 2020 για το τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου.

Πριν από λίγη ώρα, όμως, η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Spetses mini Marathon, Μαρίνα Κουταρέλλη, έκανε γνωστό πως η διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί.

Στην ανακοίνωσή της στο instagram αναφέρει:

«ΑΚΥΡΩΣΗ SPETSATHLON 2020

Στις 31.07.2020 και αφού είχαμε παρουσιάσει ένα τεκμηριωμένο σχέδιο δράσης που λάμβανε υπόψη του όλα τα δεδομένα και τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, το Spetsathlon έλαβε την άδεια των αρμοδίων φορέων.

Ταυτόχρονα σήμερα 10.08 – και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ καμία ενημέρωση τηλεφωνική ή προφορική έλαβα στο mail μου την επισυναπτόμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπετσών για ανάκληση της αιγίδας του Δήμου για το Spetsathlon.

Μετά από 8 χρόνια συνεργάτες και συνοδοιπόροι σε αυτό το εγχείρημα – που έχει τιμηθεί με αμέτρητα βραβεία και χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης του συνόλου της αθλητικής κοινότητας- το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση/ενημέρωση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πλέον ούτε εμείς, ούτε η αθλητική κοινότητα που εκπροσωπούμε είμαστε ευπρόσδεκτοι στο νησί και αυτό δεν έχει να κάνει με την ουσία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου – την οποία και σεβόμαστε απόλυτα.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς στους χορηγούς που ήταν σε άμεση και συνεχή επικοινωνία μαζί μας όλο αυτό το διάστημα, στους αθλητές και στους φορείς του αθλητισμού για τις αμέτρητες ώρες συσκέψεων για να σχεδιαστεί η διοργάνωση υπό αυτές τις συνθήκες, στα ΜΜΕ που συνέχιζαν και πρόβαλλαν τις αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο αγώνας και τέλος στους επιχειρηματίες και στους Σπετσιώτες πολίτες που επίσης υπήρξαν σε άμεση και καθημερινή επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα με εμάς.

Το Spetsathlon 2020 δεν θα πραγματοποιηθεί και σε ό,τι αφορά στο επετειακό Spetses mini Marathon θα θέλαμε να υπάρξει ξανά το κλίμα σύμπνοιας, συνεργασίας και επικοινωνίας με όλους τους εταίρους στο νησί. Οι άνθρωποι κρίνονται από τις πράξεις τους.

Καλούμε τους δημότες των Σπετσών έμπρακτα να δηλώσουν την στήριξη τους στα μεγάλα αυτά αθλητικά γεγονότα.

Μαρίνα – Ληδα Κουταρέλλη».

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spetses Mini Marathon (@spetses_marathon) στις