Αλέξης Κούγιας: «Η ιστορία του Λιγνάδη έχει σχέση με το Ελληνικό και έχει στόχο την κυρία Μενδώνη και την κυβέρνηση»
Κοινωνία

Αλέξης Κούγιας: «Η ιστορία του Λιγνάδη έχει σχέση με το Ελληνικό και έχει στόχο την κυρία Μενδώνη και την κυβέρνηση»

Αλέξης Κούγιας: «Η ιστορία του Λιγνάδη έχει σχέση με το Ελληνικό και έχει στόχο την κυρία Μενδώνη και την κυβέρνηση»

Ο ποινικολόγος έδωσε τη δική του εκδοχή των πραγμάτων μιλώντας σχεδόν σε όλες τις πρωινές εκπομπές

Ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε χθες ότι πιθανότατα αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σήμερα, ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας σε αρκετές πρωινές εκπομπές ανέφερε πως σήμερα θα βγάλει ανακοίνωση επίσημα για το αν αναλαμβάνει την υπόθεση αφού παραλάβει τη δικογραφία και τη μελετήσει.

Μάλιστα η κουβέντα αρχικά πήγε στην ανάρτηση του γιου του όπου έγραφε πως δέχεται απειλές, με τον ποινικολόγο να δηλώνει περήφανος για τον γιο του. «Δεν δέχομαι εγώ απειλές αλλά τα παιδιά μου».

«Έχουμε κάποιους ώριμους άνδρες με όποιες ιδιαιτερότητες έχουν, δεν έχω διαβάσει λεπτομέρειες. Αφού διαβάσω τη δικογραφία θα αξιολογήσω την αξιοπιστία των μαρτύρων. Ήδη με πήραν από την Πάτρα και μου είπαν ορισμένα πράγματα για τη συγκεκριμένη κοπέλα που κατά την κρίση μου αν είναι αλήθεια είναι εντελώς αναξιόπιστη. Ο κύριος Εισαγγελέας έκανε ένα πολύ μεγάλο ατόπημα, έπρεπε να τον καλέσει ως ύποπτο εκτός αν είχε εντολές» είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα σοκαριστεί από την τοποθέτηση της κυρίας Μενδώνη που τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη δική της πολιτική επιβίωση καταρρακώνοντας το τεκμήριο αθωότητας που πρέπει να σέβονται αυτοί που ορκίζονται στη Βουλή. Μόνο το 10% των υποθέσεων που εντυπωσιάζουν το κοινό καταλήγουν στα δικαστήρια. Αυτή η υπόθεση δεν έχει στόχο τον Λιγνάδη. Ο Λιγνάδης είναι η μυλόπετρα. Όλη η ιστορία έχει σχέση με το Ελληνικό και έχει στόχο την κυρία Μενδώνη και την κυβέρνηση, έγκειται σε ντόπια και ξένα συμφέροντα».

Ο κύριος Κούγιας πάντως αμφισβήτησε έντονα τα πρόσωπα που κατέθεσαν κατά του γνωστού ηθοποιού. «Έχετε κανένα ονοματεπώνυμο;» είπε στη Φαίη Σκορδά. «Δεν μπορώ να μιλάω με αόριστο τρόπο» είπε ο ποινικολόγος.

https://streamable.com/ts3wk8

Σε κάθε περίπτωση, ο προηγούμενος συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη «έλυσε τη συνεργασία του» μαζί του όπως ανάφερε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Νίκος Γεωργουλέας που πρόβαλε το «Ευτυχείτε».

Στην ίδια εκπομπή ο κύριος Κούγιας δήλωσε ότι θα ζητήσει παράταση της απολογίας για την Πέμπτη.

https://streamable.com/du3jh2?fbclid=IwAR2ArgXn0qKTb3cr1-UyA6lzcRWfeAsXaVFTmXXTD4M4BWyK-r210lOoKd8