Αλέξης Κούγιας: Λύγισε μιλώντας για την Ελένη Τοπαλούδη – Ισόβια και 15 χρόνια η ποινή
Κοινωνία

Αλέξης Κούγιας: Λύγισε μιλώντας για την Ελένη Τοπαλούδη – Ισόβια και 15 χρόνια η ποινή

Αλέξης Κούγιας: Λύγισε μιλώντας για την Ελένη Τοπαλούδη – Ισόβια και 15 χρόνια η ποινή

Ο ποινικολόγος άφησε τη συγκίνηση να τον καταβάλει λίγο πριν από την ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει έναν λυγμό ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη ο γνωστός ποινικολόγος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και δήλωσε ότι ήταν τιμή που η οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας τον επέλεξε για την υπόθεση.

“Νιώθουμε την ικανοποίηση ότι έγιναν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί μας και απορρίφθηκαν των κατηγορουμένων” είπε ο ποινικολόγος με τον Νίκο Ευαγγελάτο να παίρνει θέση και να δηλώνει.

“Το ένιωθα από την πρώτη στιγμή αυτό το βάρος ότι αυτή η πολιτική αγωγή δεν ήταν μόνο της οικογένειας Τοπαλούδη αλλά ολόκληρης της Ελλάδος που σέβεται το νόμο, θεωρεί ότι είναι φυσιολογικό τα παιδιά να πηγαίνουν στις κηδείες των γονιών τους και όχι οι γονείς να κηδεύουν με τέτοιο τραγικό τρόπο τα παιδιά τους”, είπε.

“Καταφέραμε τελικά το κύριο που θέλαμε να αποκαταστήσουμε τη μνήμη ενός θείου δώρου όπως είπα χτες, ενός κοριτσιού από ακριτική περιοχή, αριστούχο, πτυχιούχος πέντε γλωσσών. Ήταν ένα κορίτσι όλο χαρά του οποίου όμως με τόσο τραγικό τρόπο του αφαίρεσαν τη ζωή του. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Είμαι γεννημένος υπερασπιστής και ήταν πολύ δύσκολο να είμαι στην πολιτική αγωγή” είπε με εμφανή έναν λυγμό στη φωνή του.

“Στεναχωρούμαι και για αυτά τα δύο παιδιά γιατί θα περάσουν τα ωραιότερα χρόνια της ζωής τους στη φυλακή”, και συμπλήρωσε: “Εξελίσσεται η κοινωνία τραγικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά δεν παίζουν πια. Δε βγαίνουν έξω, δεν φλερτάρουν. Δεν υπάρχει τίποτα επαχθέστερο από τη φυλάκιση”.

https://streamable.com/da47w7

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε η ποινή των κατηγορουμένων που όπως ήταν αναμενόμενο ήταν ομόφωνα ισόβια για την ανθρωποκτονία και 15 χρόνια για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού χωρίς να τους αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό.

https://streamable.com/0gi4ud