Αλέξης Τσίπρας για το σπίτι στο Σούνιο: «Έχω δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και δεν κρύβω τίποτα»
Κοινωνία

Αλέξης Τσίπρας για το σπίτι στο Σούνιο: «Έχω δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και δεν κρύβω τίποτα»

Αλέξης Τσίπρας για το σπίτι στο Σούνιο: «Έχω δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα και δεν κρύβω τίποτα»

Το εξώδικο στους δημοσιογράφους και η σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για την εξοχική κατοικία που νοικιάζει στο Σούνιο, λέγοντας ότι πρόκειται για «κιτρινισμό, λάσπη και λαϊκισμό». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τροπολογία στην Βουλή για τα δάνεια που παίρνουν οι πολιτικοί και για τις ρυθμίσεις που κάνουν, ενώ αναφέρθηκε και στο εξώδικο στους δημοσιογράφους.

«Οι πολιτικοί οφείλουμε να ελεγχόμαστε και να δίνουμε απαντήσεις όμως η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στην εξοχική μου κατοικία που νοικιάζω. Μιλήσαν για βίλα εκατομμυρίων και δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγουν σε κιτρινισμό, λάσπη και λαϊκισμό», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης των 32 ακινήτων και το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τη βίλα του κ. Χριστοφοράκου», είπε.

«Έχω δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Δεν κρύβω τίποτα. Έστειλα εξώδικο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και επισήμανε ότι το σπίτι το οποίο νοίκιασε ήταν κλειστό για 10 χρόνια καθώς ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να το πουλήσει ούτε να το νοικιάσει. Έτσι έκανε αυτή την συμφωνία για τα επόμενα 4 χρόνια. «Το ακίνητο ήταν δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/0ct9gb

Έπειτα, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα και αυτός το ενοικιαστήριο του σπιτιού στο οποίο διαμένει στον Λυκαβηττό.

«Τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ρυθμίσεις των δανείων του, τα ακίνητά του καθώς και τα ενοίκιά του. Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί. Θα δώσει στη δημοσιότητα το ενοίκιο του σπιτιού στον Λυκαβηττό και τα έξοδα που δίνει στη συντήρηση των 32 ακινήτων που διαθέτει;», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

https://streamable.com/skxbx0

https://streamable.com/2l4c07