Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Νέος ποδηλατόδρομος θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο
Κοινωνία

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Νέος ποδηλατόδρομος θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Νέος ποδηλατόδρομος θα συνδέει τον Πειραιά με το Σούνιο

76 χιλιόμετρα θα καλύπτει

Τη δημιουργία ενός νέου ποδηλατόδρομου που θα συνδέει τον Πειραιά με τη Βούλα και σε δεύτερη φάση με το Σούνιο εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Γλυφάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου έργου ως προς το περιβάλλον καθώς το ποδήλατο είναι ένα φιλικό μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πόλη ελαττώνοντας κατακόρυφα την εκπομπή ρύπων.

Ο νέος ποδηλατόδρομος θα έχει μήκος 76 χιλιομέτρων και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου, αντιμετωπίζοντας όμως με θάρρος τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Για ένα πιο πράσινο μέλλον, ένα ψηφιακό μέλλον, ένα μέλλον τελικά το οποίο θα προσφέρει στους πολίτες την ποιότητα ζωής που αυτή η πόλη, αυτή η περιφέρεια, αυτός ο αστικός ιστός του λεκανοπεδίου έχει τη δυνατότητα να προσφέρει» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του σχεδίου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενιαίο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο μήκους 22 χιλιομέτρων από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) ως τη Βουλιαγμένη. Υπογραμμίζοντας την ξεχωριστή σημασία του έργου ανέφερε ότι «σηματοδοτεί και αυτό με τον τρόπο του μία ανάγκη της πόλης της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε, θα ξεκινά από το ΣΕΦ, θα συνεχίζει στον φαληρικό όρμο, θα περνά από τη μαρίνα και το πάρκο του Φλοίσβου, την παραλία του Παλαιού Φαλήρου, τη μαρίνα και την παραλία του Αλίμου, τη μαρίνα και την παραλία του Ελληνικού, την παραλία της Γλυφάδας, τα Αστέρια της Γλυφάδας, την παραλία και την πλαζ της Βούλας. Αρχικά θα κατασκευαστούν τα πρώτα 22 χιλιόμετρα μέχρι τη Βούλα και θα ακολουθήσει η επέκταση ως το Σούνιο.