Ανατριχίλα από τις περιγραφές του ιατροδικαστή στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη: «Τη βασάνισαν…»
Κοινωνία

Ανατριχίλα από τις περιγραφές του ιατροδικαστή στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη: «Τη βασάνισαν…»

Ανατριχίλα από τις περιγραφές του ιατροδικαστή στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη: «Τη βασάνισαν…»

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της φοιτήτριας και του λιμενικού που εξιχνίασε την υπόθεση άρχισε η ακροαματική διαδικασία

Μετά τη διακοπή της 15ης Μαρτίου η δίκη της υπόθεσης βιασμούς και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Στην αίθουσα ήταν παρών ο 23χρονος κατηγορούμενος ωστόσο οι γονείς της έλειπαν από τη διαδικασία προκειμένου να μην χρειαστεί να ακούσουν ξανά το σοκαριστικό πόρισμα της νεκροψίας για την κόρη τους.

Οι περιγραφές του ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσου ήταν ανατριχιαστικές και αναβίωσαν ενώπιον της έδρας όλο τον μαρτυρικό εφιάλτη που έζησε στα χέρια των δολοφόνων της η Ελένη Τοπαλούδη.

Τα ευρήματα από την πρώτη στιγμή έδειχναν, όπως τόνισε, εγκληματική ενέργεια. Η Ελένη Τοπαλούδη έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι μερικά εκ των οποίων έγιναν όσο ήταν ζωντανή και άλλα από τη ρίψη της στους βράχους.

Ο κ. Κοτρέτσος ανέφερε ότι αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός και πως η κοπέλα πετάχτηκε στη θάλασσα εν ζωή. Λόγω των βαρύτατων κακώσεων που είχε στο κεφάλι δεν μπορούσε να πει με σιγουριά, αν υπήρχε πιθανότητα να ζήσει σε περίπτωση που θα μεταφερόταν σε νοσοκομείο.

«Τα τραύματα της κεφαλής θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν, όμως, μεσολάβησε ο πνιγμός. Επίσης, αυτά τα τραύματα της κεφαλής τα εντοπίζουμε όταν υπάρχει μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης. Είναι πιθανό το άτομο να βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Τα χτυπήματα στο κεφάλι θα μπορούσαν από μόνα τους να επιφέρουν θάνατο. Ο θάνατος επήλθε όμως αργότερα» σημείωσε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του πραγματογνώμονα δύσκολα ένας μόνο άνθρωπος θα μπορούσε να σηκώσει το σώμα της Ελένης που είχε ύψος 1,80 και βάρος περίπου 70 κιλά.

«Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου, ναι θα μπορούσε. Είναι δύσκολος ο χειρισμός του σώματος ενός ανθρώπου που χάνει τις αισθήσεις του. Δεν ήταν μόνο το να τη σηκώσει. Δεν είναι αδύνατο να το κάνει ένας άνθρωπος αλλά αν το έκανε ένας άνθρωπος θα μένανε σημάδια. Τέτοια σημάδια δεν υπήρχαν. Φαίνεται να μεταφέρθηκε στα χέρια. Δεν υπήρχε το παραμικρό στη σορό. Ούτε τρίψιμο σε κάποια επιφάνεια και μάλιστα το σώμα ήταν γυμνό».

Σε ερώτηση της έδρας εάν υπήρχε συναίνεση στη σεξουαλική πράξη που προηγήθηκε ο κ. Κοτρέτσος ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο».
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη
Ο ιατροδικαστής κατέθεσε πως η Ελένη ήταν ζωντανή όταν την έριξαν στη θάλασσα, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να πει πως αυτό το γνώριζαν και οι κατηγορούμενοι οι οποίοι, σύμφωνα με τον μάρτυρα, νωρίτερα την είχαν βασανίσει.

«Το ότι τα τραύματα ήταν πολλαπλά δείχνει το λιγότερο βασανισμό. Τον βασανίζεις τον άλλο έτσι, ακόμη και αν δε θες να τον σκοτώσεις. Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Όλα αυτά μάλλον έγιναν από δυο άτομα. Μια μπουνιά, ένας στραγγαλισμός μπορεί να γίνει και από έναν αλλά έχεις τη μεγάλη εικόνα. Αυτή τη πολλαπλότητα που αυξάνει τη πιθανότητα να εμπλέκονται περισσότεροι από ένας».

«Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού. Να πάρεις ένα σώμα και να το πετάξεις; Δεν υπήρχε συναίνεση, οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου με τις καταθέσεις των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη οι οποίοι θα ταξιδέψουν από το Σιδηρόκαστρο.