Αναχώρησαν για το Τόκιο οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες
Κοινωνία

Αναχώρησαν για το Τόκιο οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες

Αναχώρησαν για το Τόκιο οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες

H έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων θα γίνει στις 24 Αυγούστου

Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες της κολύμβησης, της ξιφασκίας, της ποδηλασίας, του πινγκ πονγκ και του στίβου, αναχώρησαν για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, πού θα διεξαχθούν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου και θα αγωνισθούν σε 11 αθλήματα.

Η ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ετοίμασε μία λαμπρή εκδήλωση αποχαιρετισμού στους Παραολυμπιονίκες που αναχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τους αποχαιρέτησε λέγοντας:

«Έχετε κερδίσει ήδη το μεγάλο στοίχημα: το να εκπροσωπήσετε τη χώρα μας, την Ελλάδα, στην άλλη άκρη του κόσμου, να βρεθείτε εκεί να δώσετε τη μάχη σας στο άθλημά σας και να δουν άπαντες το εθνόσημο να κυματίζει στη φανέλα σας».

Να θυμίσουμε ότι, ο Λευτέρης Αυγενάκης θα βρεθεί σε λίγες ημέρες στο Τόκιο.

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ο κολυμβητής Αντώνης Τσαπατάκης:

«Σε κάθε αγώνα έχουμε όνειρα για διάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι ακόμη κι αν βγούμε τελευταίοι. Η θέση δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία, αυτό που διέπει κάθε αθλητή είναι η προσπάθεια. Αν έχεις προσπαθήσει… είσαι νικητής. Κι αυτό πρέπει να το διδάξουμε σε όλους. Να είναι νικητές από την προσπάθεια και μόνο. Ο κορονοϊός έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Νικήσαμε ως εδώ τον κορονοϊό εμείς οι αθλητές που θα βρεθούμε στο Τόκιο. Πρέπει να προσέξουμε και όλοι μας να είμαστε ασφαλείς».

Τέλος, ο ξιφομάχος Παναγιώτης Τριανταφύλλου δήλωσε:

«Εύχομαι να κατακτήσουμε μετάλλια. Όλοι οι αθλητές αυτό θέλουμε. Ο στόχος είναι ένα μετάλλιο και ιδανικά ένα χρυσό μετάλλιο, αλλά στους συγκεκριμένους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αυτούς του Τόκιο, πρώτος στόχος είναι να φτάσουμε υγιείς, να καταφέρουμε ν’ αγωνιστούμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ας έρθει. Είναι ιδιαίτεροι αυτοί οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά καινούρια πράγματα. Παλαιότερα, θυμάμαι στο Ρίο ντε Τζανέιρο ή και στο Λονδίνο ήταν η γιορτή του αθλητισμού. Τώρα δεν θα είναι δυστυχώς η γιορτή του αθλητισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, νομίζω ότι δεν θα επηρεάσει πολύ τους αθλητές όλη αυτή η κατάσταση. Πηγαίνουμε με έναν στόχο: ν’ αγωνιστούμε και να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρώτα για εμάς τους ίδιους και μετά για τη χώρα μας, για την Ελλάδα. Αυτό θα κάνουμε και εύχομαι να τα καταφέρουμε όλοι!».