Ανδρέας Ηλιάδης για Μάνο Δασκαλάκη: «Ήταν ενήμερος ότι είχα υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια στην Τζωρτζίνα»
Κοινωνία

Ανδρέας Ηλιάδης για Μάνο Δασκαλάκη: «Ήταν ενήμερος ότι είχα υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια στην Τζωρτζίνα»

Ανδρέας Ηλιάδης για Μάνο Δασκαλάκη: «Ήταν ενήμερος ότι είχα υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια στην Τζωρτζίνα»

Νέες αποκαλύψεις από τον διευθυντή της ΜΕΘ του Παίδων στο Ρίο

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ του Παίδων στο Ρίο, και γιατρός της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Μέθοδος των τριών» της Έλενας Κωνσταντίνου στο Twitter space αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση λέγοντας μεταξύ άλλων πως είχε ενημερώσει τον Μάνο Δασκαλάκη για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στον θάνατο της κόρης του αλλά εκείνος δεν έδειξε να ασχολείται με τον προβληματισμό του.

«Έχω ένα παράπονο, το μεγάλο παράπονο μου είναι από τον πατέρα της Τζωρτζίνας. Νομίζω ότι μετά από πολλές πολύωρες συζητήσεις που έκανα με το συγκεκριμένο, εκτός από τη μητέρα, γνώριζε πολλά πράγματα και να σας πω ότι ήταν ενήμερος ότι είχα σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Το παράπονό μου λοιπόν είναι ότι αυτός ο πατέρας, δεν με προσέγγισε, ενώ η πόρτα μου ήταν ανοιχτή. Ήμουν πάντα με το χαμόγελο. Ήμουν πάντα εκεί».

Ο εντατικολόγος τόνισε στη συνέχεια πως και οι δύο γονείς επιχείρησαν πολλές φορές να τον παραπλανήσουν. «Ο πατέρας δεν ήρθε ποτέ, δεν το επιδίωξε, αντίθετα με παραπλάνησαν, με παραπλάνησαν μέσα σε μια ψεύτικη εικόνα. Νομίζω ότι με κοροϊδεύανε και κοροιδεύανε και την Εντατική, άρα τον ιερό χώρο της Εντατικής που σώζονται εκεί παιδιά δεν τον σεβάστηκαν. Ο πατέρας θα μπορούσε να έρθει μεμονωμένα μου πει κύριε Ηλιάδη, ξέρετε, υπάρχει κάτι; Κάτι για την αιτία; Ποτέ μα ποτέ μα ποτέ δεν άνοιξε αυτό το θέμα. Αντίθετα νομίζω ότι οι συζητήσεις που γίνονται ήταν σε επίπεδο ψεύδους».

Σε άλλο σημείο εξέφρασε ακόμη ένα παράπονο που ήταν το γεγονός ότι ενώ σε διαφορετικές περιπτώσεις παιδιών ο χώρος κατακλύζεται από ανήσυχους συγγενείς, στην περίπτωση της Τζωρτζίνας δεν υπήρχε το αντίστοιχο ενδιαφέρον από το περιβάλλον της.

«Το άλλο παράπονο το μεγάλο ναι να σας πω, ξέρετε όταν έρχεται ένα παιδάκι στην Εντατική γίνεται χαμός έξω από τη Μονάδα να έρθουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες να ρωτήσουν. Όμως στην περίπτωση αυτή κανένας κανένας συγγενής είτε αυτός λέγεται γιαγιά, είτε παππούς. Μα ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε να μου πει κύριε σας παρακαλώ πείτε μας λίγο τι γίνεται. Μπορούμε να μπούμε να το δούμε λίγο το παιδί, πείτε μας κάτι».