Άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου ζητά η κυβέρνηση
Κοινωνία

Άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου ζητά η κυβέρνηση

Άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου ζητά η κυβέρνηση

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τηνε στίαση;

Το σχέδιο εφαρμογής της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων συζήτησε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στη σημερινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις ούτως ώστε να επαναλειτουργήσουν Γυμνάσια και Λύκεια στις 5 Απριλίου με αυστηρό πλαίσιο κανονισμών, όπως επί παραδείγματι εβδομαδιαία τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ακόμη, εξετάζεται το πώς θα σηκώσουν ρολά το λιανεμπόριο και η εστίαση προκειμένου να αποφευχθεί η επιδημιολογική επιβάρυνση με τους αρμόδιους να μεταθέτουν τις αποφάσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Παρ΄όλα αυτά, στο τραπέζι έπεσε και για αυτούς τους τομείς δραστηριότητας η εβδομαδιαία χρήση τεστ για τους εργαζόμενους με την επιτροπή να θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση το μέτρο αυτό για την ασφαλή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Όσο για την ελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων οι αποφάσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί προς το παρόν αν και το κυβερνητικό επιτελείο ζητά να επιτραπούν με σκοπό την ψυχολογική αποσυμπίεση των πολιτών.