Απαγωγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ – Έτσι έφυγε από τη χώρα
Κοινωνία

Απαγωγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ – Έτσι έφυγε από τη χώρα

Απαγωγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ – Έτσι έφυγε από τη χώρα

Τι αναφέρει;

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με την αρπαγή του 6χρονου αγοριού από την οικεία του στην Κηφισιά την περασμένη Κυριακή.

Σε αυτή τονίζεται ότι το πρώι της Τετάρτης, το παιδί είχε φύγει από τη χώρα.

«Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού “Amber Alert Hellas”, προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης», αναφέρει η ανακοίνωση.