Απαγχονισμός 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία
Κοινωνία

Απαγχονισμός 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία

Απαγχονισμός 14χρονου στα Κάτω Πατήσια: Αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία

Τι οδήγησε τον νεαρό αγόρι στον θάνατο;

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν την οικογένεια του 14χρονου μαθητή στα Κάτω Πατήσια που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο δωμάτιό του.

Oι αρχές εξετάζουν δύο βασικά σενάρια: το ένα είναι το παιδί να έπεφτε συστηματικά θύμα άγριου bullying και το άλλο ότι συνέβη στο πλαίσιο ενός επικίνδυνου διαιδκτυακού παιχνιδιού, του blackout challenge που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εφήβους στις ΗΠΑ.
Θύμα bullying, επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού ή κάτι άλλο οδήγησε τον 14χρονο στον θάνατο; Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας είναι πολλά, με την εισαγγελία Αθηνών να παραγγέλνει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Την έρευνα ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την περασμένη Παρασκευή το παιδί, λίγο πριν δωσει τελος στη ζωή του, έφυγε από το σχολείο κυνηγημένο σύμφωνα με μαρτυρίες. Και δεν ήταν η πρώτη φορά…

Ο 14χρονος μαθητής της Β’ Γυμνασίου ήταν αθλητής παγκρατίου, ένα είδος πάλης. Συχνά δεχόταν εκφοβισμό, όπως λένε οι συμμαθητές του, από άλλα παιδιά και δεν απαντούσε ποτέ στις προκλήσεις.

Τον 14χρονο βρήκε απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιό του δίπλα στο κινητό του τηλέφωνο η μητέρα του.

Ευθύνεται το επικίνδυνο παιχνίδι;
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα φονικό παιχνίδι στο διαδίκτυο, το Blackout challenge, ένα από τα παιχνίδια της φρίκης που εχουν μεγαλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους. Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην Αμερική συμμετέχοντας σε αυτό, ακολουθώντας την εγκληματική παρότρυνση να προκαλέσουν στον εαυτό τους ασφυξία και να λιποθυμήσουν μπροστά στην ανοιχτή καμερα του υπολογιστή ή του κινητού τους .

Σε μια ανθρωπινη αλυσίδα οι συμμαθητές του, με ένα μεγάλο χειροκρότημα και πυροτεχνήματα στο προαύλιο του γυμνασίου στα Σεπόλια αποχαιρέτησαν τον 14χρονο φίλο τους…

Περιστατικό βίας στο σχολείο του 14χρονου
Όπως αποκαλύπτει το MEGA, τον Σεπτέμβριο του 2021 ένας 13χρονος μαθητής του εν λόγω σχολείου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο προαύλιο.

Ο πατέρας του μαθητή πήγε στο σχολείο προκειμένου να μάθει τι συνέβη στο προαύλιο του σχολείου, όμως οι απαντήσεις της διεύθυνσης δεν τον έπεισαν και προχώρησε σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου Γυμνασίου.