Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια
Κοινωνία

Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια

Αποφυλακίζεται η καθαρίστρια

Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας σύμφωνα με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Larisa.net.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει απασχολήσει το Πανελλήνιο και αφορά την καταδίκη σε 10ετη φυλάκιση της 53χρονης για πλαστογραφία του Απολυτηρίου Δημοτικού.

Η καθαρίστρια που εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, οδηγήθηκε στις φυλακές Θηβών για πλαστογράφηση απολυτηρίου του Δημοτικού. Συγκεκριμένα η 53χρονη γυναίκα είχε παρουσιάσει πλαστό τίτλο σπουδών της Στ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, με σκοπό να εργαστεί στον Δήμο.  «Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου» δήλωσε η 53χρονη από τη φυλακή. «Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ» σχολίαζε η ίδια λίγες μέρες μετά την απόφαση.

Το θέμα είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Η δικαστικός είχε ζητήσει να διαβιβαστεί η απόφαση ώστε να την μελετήσει και να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες αναίρεσής της.

Η γυναίκα αναμένεται να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ