Απορρίφθηκε το αίτημα της Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξης
Κοινωνία

Απορρίφθηκε το αίτημα της Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξης

Απορρίφθηκε το αίτημα της Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξης

Ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με απόφαση του, κρίνει ότι καλώς είναι υπόλογη η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για έξι αδικήματα, με αποτέλεσμα να απορρίψει το αίτημα της.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχάρης, άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Στον αντίποδα, ο αντεισαγγελέας Λάμπρος Σοφουλάκης, είχε αντίθετη άποψη, ζητώντας την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, τόσο για την κ. Τουλουπάκη όσο και τους επίκουρους εισαγγελείς, Τζούρα και Μανώλη.

Το δικαστικό συμβούλιο, εξετάζοντας την αίτηση της κ. Τουλουπάκη, η οποία στηρίχθηκε κυρίως στο γεγονός ότι το πόρισμα αρχειοθέτησης του κ. Σοφουλάκη κατατέθηκε μία ημέρα πριν από το πόρισμα του κ. Ζαχαρή, έκρινε ότι τα δύο πορίσματα δεν τελούν μεταξύ τους σε σχέση χρονικής υπεροχής, «ωσάν η προκαταρκτική εξέταση να συνδέεται με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της έρευνας.

Η σύνταξη του πορίσματος του κ. Σοφουλάκη σε προγενέστερο χρόνο δεν οδήγησε στην περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης… Η έρευνα ολοκληρώθηκε με την έκφραση της δικαιοδοτικής κρίσης των δύο αντεισαγγελέων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ