Απόστολος Λύτρας: «Η Ιωάννα εξοργίστηκε. Έχουν λιώσει οι τοίχοι στο σημείο της επίθεσης»
Κοινωνία

Απόστολος Λύτρας: «Η Ιωάννα εξοργίστηκε. Έχουν λιώσει οι τοίχοι στο σημείο της επίθεσης»

Απόστολος Λύτρας: «Η Ιωάννα εξοργίστηκε. Έχουν λιώσει οι τοίχοι στο σημείο της επίθεσης»

Τι απαντά το θύμα μέσω του δικηγόρου της για την απολογία της 36χρονης;

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο δικηγόρος της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι πριν από έναν χρόνο στην Καλλιθέα.

Ο Απόστολος Λύτρας μετέφερε τη γνώμη της Ιωάννας μετά την τελευταία εξέλιξη, την απολογία της κατηγορουμένης στην οποία δήλωσε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, ότι δεν ήξερε τι ζημιά κάνει το βιτριόλι ενώ ζήτησε συγγνώμη από την Ιωάννα και την οικογένειά της.

«Δεν νομίζω ότι πείθει κανέναν η κατηγορούμενη για τη συγγνώμη. Είναι ένα κείμενο που προφανώς το αποστήθισε και πήγε απλά να πει το ποίημα της στην ανακρίτρια. Στα βασικά ερωτήματα δεν απάντησε. Οι ουσιαστικές δύο ερωτήσεις που δέχτηκε από την ανακρίτρια ήταν από πού προμηθεύτηκε το υγρό, στην οποία δεν απάντησε, πράγμα που σημαίνει κατά τη γνώμη μου ότι υπάρχει συνεργός. Επίσης δεν απάντησε στο ζητούμενο, για ποιον λόγο το έκανε. Είναι μια καλοστημένη απολογία που δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Σαφέστατα και είναι δικαίωμά της να απολογηθεί. Ο χρόνος που επέλεξε  να απολογηθεί και ο τρόπος είναι πράγματα που τα είπε με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά δεν είπε τίποτα. Τι να σχολιάσουμε, αν μία συγγνώμη μετά από μια τέτοια βλάβη μπορεί να θεωρηθεί μεταμέλεια;» είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Η Ιωάννα εξοργίστηκε. Τι ήταν αυτό; Διαψεύδεται η κατηγορουμένη από τα έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία για την ποσότητα του υγρού και τη ζημιά που πήγε να της κάνει. Τι να πούμε, αν ήταν μικρή ή μεγάλη η ποσότητα όταν έχουν λιώσει οι τοίχοι στο σημείο της επίθεσης, όταν το κορίτσι πραγματικά από τα χέρια της, το πρόσωπό της, το 98% του σώματός της είναι καμένο; Ή προσπαθεί να πείσει κάποιον ότι δεν ήξερε τι ζημιά το συγκεκριμένο υγρό; Από τη μία ξέρει να ψάξει τα πράγματα στο ίντερνετ, να βάλει πομπούς αλλά δεν ξέρει τι ζημιά κάνει το καυστικό υγρό; Πλέον και η κοινωνία μας έχει ξυπνήσει και τέτοιου είδους εξυπνάδες δεν τις ανέχεται» συμπλήρωσε.

https://streamable.com/5k5kay