Αρτέμης Σώρρας: Ένοχος για διασπορά ψευδών ειδήσεων
Κοινωνία

Αρτέμης Σώρρας: Ένοχος για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Αρτέμης Σώρρας: Ένοχος για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Σε τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 10.000€ καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε τον επικεφαλής των “Ελλήνων Συνέλευσις” και άλλα έξι άτομα για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης. Στους υπόλοιπους έξι, επιβλήθηκε ποινή 10 μηνών και 1.000€ πρόστιμο με αναστολή.

Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, καθώς η υπόθεση αφορά στην αναφορά που είχε κάνει πρώτος ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ηρακλείου στην Εισαγγελία για τη δράση του προέδρου της “Ελλήνων Συνέλευσις”.

Επιμένει πως διαθέτει 600δις δολάρια

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Αρτέμης Σώρρας επιμένει πως διαθέτει τα 600δις δολάρια με τα οποία θα έσωζε τη χώρα. Ο ίδιος ισχυρίζεται μάλιστα πως η δίωξή του έχει πολιτική χροιά. Ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από μήνες αναζητήσεων της αστυνομίας. Πέραν της συγκεκριμένης καταδίκης, ο Σώρρας αντιμετωπίζει κατηφορίες που επισύρουν ως και ισόβια κάθειρξη. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:

  • απόπειρα απάτης και τετελεσμένη απάτη σε βάρος του δημοσίου
  • συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά οπαδοί του κατηγορούμενου, προκειμένου να του συμπαρασταθούν.