Αστραπές, κεραυνοί και έντονη βροχόπτωση στην Αττική
Κοινωνία

Αστραπές, κεραυνοί και έντονη βροχόπτωση στην Αττική

Αστραπές, κεραυνοί και έντονη βροχόπτωση στην Αττική

Έπεσε το ρεύμα στη ΓΑΔΑ

Πάνω από την Αττική πέρασε η κακοκαιρία και οι κεραυνοί, οι αστραπές και η έντονη βροχόπτωση έπληξαν την πρωτεύουσα.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης, λίγο πριν από τις 06:00 άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Μέσα σε 20 λεπτά πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και τα αυτοκίνητα κινούνταν με μεγάλη δυσκολία.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο Open η κακοκαιρία οδήγησε σε διακοπές ρεύματος και ο εξωτερικός χώρος στη ΓΑΔΑ βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» και το νερό έφτασε ως το ύψος του πεζοδρομίου, καταρρακτώδης ήταν βροχή και στα βόρεια προάστια.

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου

Πάνω από 125 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική έχει δεχθεί έως αυτήν την ώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς.

Πηγή: Open, ΑΠΕ-ΜΠΕ