Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Φοβόμαστε για 3ο κύμα» – Τι είπε στο «Έλα Χαμογέλα»
Κοινωνία

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Φοβόμαστε για 3ο κύμα» – Τι είπε στο «Έλα Χαμογέλα»

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Φοβόμαστε για 3ο κύμα» – Τι είπε στο «Έλα Χαμογέλα»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού

Τα δύο «τσιμπήματα» του εμβολίου κατά του κορωνοϊού περιμένει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και αισιοδοξεί για το μέλλον.

Ο πρόεδρος τους Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων, είχε το προνόμιο να εμβολιαστεί νωρίτερα από τη σειρά του, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να περιμένει και να μπει στη διαδικασία μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

«Αυτή τη στιγμή εμβολιάζεται το προσωπικό των νοσοκομείων και αυτοί που εργάζονται σε κλειστές δομές και είναι μεγάλη σε ηλικία. Θα συνεχίσουμε με το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα και με τους άνω των 85 ετών. Έτσι θα συνεχιστεί ο Γενάρης», είπε στο Open και το «Έλα Χαμογέλα» και συνέχισε:

«Έχουν έρθει 150.000 εμβόλια ως τώρα στη χώρα και περιμένουμε να παραλάβουμε κι άλλα. Υπάρχει καθυστέρηση στην πρώτη παραλαβή, όμως έχει εγκριθεί και ένα δεύτερο εμβόλιο και περιμένουμε και ένα 3ο. Θα έχουμε αυξημένες παραλαβές τους επόμενους μήνες. Χθες κάναμε 8.000 εμβόλια, θα πρέπει να πάμε σε 80.000 τη μέρα».

Για τα μέτρα, ο γιατρός τόνισε: «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 2 Ιανουαρίου ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης και ορθώς έκανε. Στη συνέχεια από Δευτέρα δεν συνεχίζουμε το σκληρό lockdown, γιατί ανοίγουν τα σχολεία, άρα αυξάνεται η κινητικότητα. Είναι ένα βήμα χαλάρωσης. Για τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν υπάρχει απόφαση προς το παρόν».

Όσον αφορά στο 3ο κύμα: «Φοβόμαστε πολύ. Υπάρχει επίσημη προειδοποίηση από τον ΠΟΥ, ειδικά προς την Ευρώπη για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος και ξέρουμε ότι Ιανουάριο και Φεβρουάριο είναι δύσκολοι μήνες».

Τέλος, για το αν το νέο στέλεχος «χτυπάει» περισσότερο τους νέους: «Μεταδίδεται πιο εύκολα και ιδιαίτερα στις πιο κινητικές ηλικίες, γιατί είναι στην πρώτη γραμμή της κοινωνίας».