Αττική: Πού υπάρχουν προβλήματα αυτή την ώρα;
Κοινωνία

Αττική: Πού υπάρχουν προβλήματα αυτή την ώρα;

Αττική: Πού υπάρχουν προβλήματα αυτή την ώρα;

Το χιόνι ήρθε, αλλά μαζί ήρθαν και τα προβλήματα, τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και στη λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών και των δημόσιων υπηρεσιών. Έτσι μέχρι στιγμής υπάρχουν τα παρακάτω προβλήματα.

Ποιες λεωφορειακές γραμμές δεν λειτουργούν;

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΑΣΑ δεν λειτουργούν οι εξής γραμμές:

036, 242, 250,307, 405, 410, 411, 413, 416, 444, 446, 450, 451, 460. 461, 501, 503, 504, 507, 509, 522, 523, 524, 526, 527, 530, 535, 536, 543,640, 642, 301, 306, 447, 704, 727

Οι υπόλοιπες λεωφορειακές γραμμές λειτουργούν είτε κανονικά είτε με μερική λειτουργία, ειδικά αυτές που αφορούν βόρειους δήμους αλλά και δήμους της δυτικής Αττικής και του Πειραιά.

Μπορείτε να καλείτε το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ στον αριθμό 11185 ώστε να ενημερώνεστε εκ των προτέρων για τα λεωφορεία και τα άλλα ΜΜΜ.

Κανονικά ο ΗΣΑΠ και το μετρό

Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού. Κανονικά επίσης εκτελούνται και τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ που είχαν διακοπεί και εκτελούνταν μέχρι την Ειρήνη.

Με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Προβλήματα στον προαστιακό

Ακινητοποιημένος είναι ένας συρμός του προαστιακού σιδηροδρόμου στη ζώνη Πεντέλη, επί περίπου μια ώρα, λόγω διακοπής ρεύματος.

Συμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχει προσωρινή διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Πού υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας;

Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας, διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει στους εξής δρόμους:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του καταστήματος “Ζυγός” ρεύμα προς Καζίνο (από ώρα 00:05)
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Άγιου Πέτρου έως το ύψος του Σ. Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • 6η χ/θ Π.Ε.Ο Αθηνών –Θήβας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα περιοχή Μάνδρας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του «Γηπέδου» έως την περιοχή Ανατολή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επί της Λ. Χασιάς, από το ύψος του καταστήματος “Αβράμης” , ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, (από ώρα 00:10).
  • Περιοχή Καλοπούλα ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό, (από ώρα 00:50)

Κλειστά τα δικαστήρια

Μετά από συνεννόηση των διευθύνσεων των δικαστικών υπηρεσιών της Αθήνας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων της Αθήνας με πράξη του υπουργού, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υποθέσεις που δικάζονται με την αυτόφωρη διαδικασία.

Κλειστά τα σχολεία σε πολλούς δήμους

Το χιόνι έφερε ένα αλαλλούμ σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων στους δήμους της Αττικής. Παρά το fake news που κυκλοφόρησε ότι είναι όλα κλειστά σήμερα, η Περιφέρεια Αττικής το διέψευσε και μέχρι τις 8 το πρωί οι δήμοι των οποίων τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα είχαν βγάλει τις ανακοινώσεις τους. Διαβάστε αναλυτικές λεπτομέρειες εδώ

Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ