Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Όταν ο δολοφόνος της Καρολάιν μοίραζε χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά
Κοινωνία

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Όταν ο δολοφόνος της Καρολάιν μοίραζε χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Όταν ο δολοφόνος της Καρολάιν μοίραζε χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά

Το παρελθόν του 32χρονου συζυγοκτόνου

Έναν άνδρα υπόδειγμα, ευγενικό, ήρεμο και μετρημένο περιγράφουν φίλοι και συνεργάτες τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον άνθρωπο που σκότωσε τη σύζυγό του, την 20χρονη Καρολάιν, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά και ακούμπησε στο άψυχο σώμα της το 11μηνών κοριτσάκι τους, προσπαθώντας να πείσει την αστυνομία για 37 ημέρες ότι πρόκειται για ληστεία και όχι για φόνο.

«Ένα παιδί ήρεμο, σεβαστικό, ευγενικό, μετρημένο, υπόδειγμα. Γενικά δεν είχε δώσει δικαίωμα σε οποιοδήποτε επίπεδο» αναφέρει μεταξύ άλλων το περιβάλλον του.

«Από περιγραφές συναδέλφων του ήταν πάρα πολύ αγαπημένοι. Αυτό δείχνανε. Μου έχει κάνει εντύπωση πως σκότωσε και τον σκύλο του. Αυτό μου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση απ’ όλα γιατί μέσα σε έναν καυγά μπορείς να κάνεις ένα έγκλημα σε έναν άνθρωπο που σου έχει κάνει κάτι αλλά το ζώο τι φταίει;» δήλωσε συνεργάτης του συζυγοκτόνου στο LIVE NEWS του MEGA, με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στο παρελθόν, ο 32χρονος πιλότος, εμφανίζεται σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, όπως και σε μια φιλανθρωπική εκδήλωσε εκεί όπου προσγείωσε ένα ελικόπτερο για να μοιράσει χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδία.

«Από το 2016 τον γνωρίζω και ανά τακτικά χρονικά διαστήματα τον έβλεπα και φέτος τον είχα δει και πριν το συμβάν είχαμε βρεθεί συμπωματικά σε ένα ραντεβού που είχα στην εταιρεία» προσθέτει ο συνεργάτης του πιλότου.

Το 2015 εμφανίζεται σε μια φωτογραφία δίπλα σε ένα ανήλικο παιδί τη στιγμή που του δίνει τα δώρα του Άη Βασίλη. Αν και ο 33χρονος πιλότος, κάθε χρόνο περνούσε από ψυχολογικά τεστ, πότε δεν είχε δώσει κάποια ένδειξη ψυχολογικής αστάθειας στις αξιολογήσεις του.

«Κάθε χρόνο. Γιατί ο άνθρωπος αυτός πετάει με άλλους ανθρώπους. Έχει στα χέρια του ζωές ανθρώπων, δεν μπορεί να έχει κάποια ψυχολογικά πρόβλημα οποιασδήποτε μορφής και να μπορεί να πετάει με επιβάτες. Νομίζω ότι το πλαίσιο δεν είναι το σωστό. Θα μπορούσανε να είχανε προλάβει κάτι. Αλλά δεν έδειχνε κάτι».

Η αγάπη για το motocross

Με περηφάνια και τη στάση τους σώματός του να δείχνει επιβολή και εξουσία, ο Μπάμπης Αναγνωστοπούλος φωτογραφίζεται το 2014 πάνω στην μηχανή του. Εκτός από τις πτήσεις, η δεύτερη μεγάλη του αγάπη ήταν το motocross. Ο εκπαιδευτής του θυμάται την εντύπωση που του έκανε όταν τον γνώρισε.

«Και να τον βοηθήσω να μπει στο χόμπι και να… ουσιαστικά να τον καθοδηγήσω στο πως να ξεκινήσει και να κάνουμε, να πηγαίνουμε και μαζί. Να τον βοηθήσω να γνωρίσει κάποιους ανθρώπους. Είχε βρει μια μοτοσικλέτα, έτσι σχετικά παλιά, την πήραμε να την φτιάξουμε, τον βοήθησα εγώ με κάτι γνωστούς μου που είχα πάρει εξοπλισμό για να ξεκινήσει» λέει ο εκπαιδευτής του 32χρονου συζυγοκτόνου.

Ο 32χρονος ασχολήθηκε με το motocross για 3 με 4 χρόνια. Το 2017 γνώρισε την Καρολάιν, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και σίγα σιγά σταμάτησε να ασχολείται με τις μηχανές.

«Μου είπε ότι είχανε, δεν μου ανέφερε αυτά που έμαθα τώρα ότι είχε αποβολή, κάποια προβλήματα υγείας και αυτά. Δεν είχα εικόνα για αυτά αλλά μου είπε ότι έχει ένα κοριτσάκι και είναι πολύ καλά» προσθέτει ο εκπαιδευτής.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω διότι είναι μαζί με απογοήτευση, με λύπη, όλα μαζί, και για την κοπέλα. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω είναι και σοκ και κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού του δικού μου, ότι μπορούσε ο Μπάμπης να κάνει αυτό το έγκλημα» τονίζει ο ίδιος.