Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής
Κοινωνία

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής

Απότομη μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής υπηρεσίας έρχονται βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη δυτική Ελλάδα. Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία το βράδυ της Κυριακής θα επηρεάσουν την δυτική Στέρεα και την δυτική Πελοπόννησο.

Συννεφιά και βροχές στην Μακεδονία που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, με ένταση ως και 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 16 βαθμών Κελσίου.

Αυξημένη συννεφιά σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα αγγίξει κατά τόπους ακόμη και τους 19 βαθμούς. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και στην Κρήτη, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται μεταξύ 13 και 19 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι, μέτριας έντασης ως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τοπικές βροχές από το βράδυ προβλέπονται για την Αττική. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κέλσιου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ και στη Θεσσαλονίκοι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 ως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο σκηνικό και τη Δευτέρα

Τη δευτέρα τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα μέχρι και το μεσημέρι, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν
ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και τη δυτική Κρήτη.

Από το απόγευμα της ίδιας μέρας ωστόσο, προβλέπεται ύφεση των φαινομένων.