Χανιά: Γονέας έδειρε καθηγητή για τις μάσκες και τον έστειλε στο νοσοκομείο!
Κοινωνία

Χανιά: Γονέας έδειρε καθηγητή για τις μάσκες και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Χανιά: Γονέας έδειρε καθηγητή για τις μάσκες και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Απρόκλητα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα σχολεία της χώρας και ενώ στην πλειοψηφία τηρήθηκαν τα μέτρα κατά γράμματα υπήρξαν ορισμένα παρατράγουδα που παρέκκλιναν από το σύνολο.

Πιο σοκαριστικό από όλα η επίθεση ενός γονέα σε καθηγητή στα Χανιά με αφορμή τις μάσκες και την εναντίωση του παιδιού του να τη φορέσει στον αγιασμό.

Κατά την προσέλευση του στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου ο μαθητής δεν φορούσε τη μάσκα του κατά την ενδεδειγμένη σύσταση και έτσι ένας καθηγητής τον πλησίασε και τον προέτρεψε να τη βάλει.

Εκείνος αρνήθηκε και αμέσως μετά στο περιστατικό ενεπλάκη ο πατέρας του που εξαγριώθηκε και χτύπησε τον εκπαιδευτικό με κουτουλιές και κλωτσιές οδηγώντας τον στο νοσοκομείο για… ράμματα. Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε απρόκλητα.

Μόλις βγήκε ο καθηγητής επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλει μήνυση για την επίθεση που δέχτηκε.

Η ανακοίνωση του σχολείου:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο.»

Το Live News επικοινώνησε με τον γονέα για τα όσα έλαβαν χώρα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα είπε:

https://streamable.com/3mlq9f