Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που πρέπει να επισκεφτείς στην Αθήνα
Κοινωνία

Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που πρέπει να επισκεφτείς στην Αθήνα

Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που πρέπει να επισκεφτείς στην Αθήνα

Όλο ένα και περισσότερα είναι τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα που κάνουν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα την εμφάνισή τους στην Αθήνα. Στην πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου η πόλη έχει φορέσει τα καλά της και οι παρακάτω πολυχώροι έχουν ανοίξει τις πύλες τους για να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους.

Τέτοιες μέρες είναι ωραίο να γινόμαστε όλοι παιδιά και να περνάμε ξέγνοιαστες στιγμές με πολλή μουσική, πεντανόστιμες λιχουδιές, καλικάτζαρους, ξωτικά και να ταξιδεύουμε σε φανταστικά μέρη που φέρνουν στην πόλη μας τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα, γεμάτα λάμψη και φως από την μαγεία των Χριστουγέννων.

1. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αυτά τα Χριστούγεννα, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος γεμίζει ήχους και φως, μέσα από μία σειρά διαδραστικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται
διάσπαρτες σε όλο τον χώρο, δημιουργώντας ένα μαγικό χειμωνιάτικο τοπίο. Τέσσερις από αυτές εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ τρεις έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ΚΠΙΣΝ. Οι φωτεινές διαδραστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υλοποιήθηκαν με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF). Περιηγηθείτε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, περπατήστε ανάμεσα ή μέσα στις εγκαταστάσεις, αγγίξτε τις, ανακαλύψτε τα φωτεινά πλαίσια, φωτογραφήστε τα και φωτογραφηθείτε σε αυτά, και ζήστε ένα μοναδικό Xριστουγεννιάτικο φεστιβάλ φωτός.

Αξίζει να δοκιμάσεις:

  • Globoscope
    (Collectif Coin, Γαλλία – Συμπαραγωγή: Insight Outside)

Το Globoscope είναι ένα έργο που βυθίζει τους επισκέπτες σε ένα σύμπαν από 270 φωτεινές σφαίρες. Η Collectif Coin δημιουργεί μία ψηφιοποιημένη αναπαράσταση του διαστήματος. Πλήρως εναρμονισμένο με το σημείο της εγκατάστασης στο ΚΠΙΣΝ, κάθε σημείο, κάθε πίξελ αυτού του τοπίου ενσωματώνεται σε μια σύνθεση ηχητικών και φωτιστικών κινήσεων. Έτσι, τα μαθηματικά, ο ήχος και το φως χρησιμοποιούνται με έναν τρόπο που αναπαριστά, μετασχηματίζει και διευρύνει τον χώρο, προσφέροντάς σας την ευκαιρία για έναν υπερρεαλιστικό περίπατο. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Fête des Lumières στη Λυόν το 2014. Ειδικές ευχαριστίες στους Smart and Green.

  • The Wave

Το Wave (Κύμα) είναι ένα επιβλητικό έργο μήκους 80 μέτρων το οποίο σας επιτρέπει να περπατήσετε μέσα του και έτσι να επηρεάσετε το οπτικό και ηχητικό του περιεχόμενο. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 40 πύλες ύψους 4 μέτρων η καθεμιά, με αισθητήρες κίνησης που συνθέτουν ένα διαδραστικό τούνελ φωτός και ήχου. Το περιεχόμενο του έργου είναι διαρκώς μοναδικό καθώς ανταποκρίνεται στον αριθμό, την κίνηση και τον ρυθμό των επισκεπτών του. Τα πάντα αλλά και τίποτα δεν είναι συμπτωματικό όταν η κολεκτίβα Vertigo σας δίνει τον έλεγχο της εγκατάστασης και σας αφήνει να την επηρεάσετε και να αποκαλύψετε έναν χώρο που αλλάζει στην πορεία του χρόνου. Το Wave είναι ένας φωτεινός φάρος στο σκοτάδι του χειμώνα. Το Wave δημιουργηθηκε αρχικά για να παρουσιαστεί στην Ofelia Plads, στη Κοπεγχάγη, ως μέρος του Frost Festival το 2017 και αποτελεί μια aνάθεση του Frost Festival και του Association Ofelia Plads. Το έργο έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στην Κοπεγχάγη, το Λονδίνο και το Λίβερπουλ.

Που;

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

2. Το Santa Claus Kingdom στο MEC Παιανίας

Μπες στην ατελείωτη μαγεία των Χριστουγέννων παίξε με αμέτρητα παιχνίδια στην πιο μεγάλη Παιχνιδοχώρα με ένα μόνο μαγικό εισιτήριο και γίνε εσύ ο ήρωας του παραμυθιού!

Σε έναν τεράστιο στεγασμένο χώρο, 13.000 τ.μ., που μένει ανεπηρέαστος από τις κλιματολογικές συνθήκες και συνεχή λειτουργία 12 ωρών καθημερινά, συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα με αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, Μάγους με απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

To Παγωμένο Βασίλειο

Θεματοποίηση βγαλμένη από το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Η Φαντασμαγορική Καστροπολιτεία

Για 4η συνεχή έτη το Santa Claus Kingdom μετατρέπεται σε ένα απέραντο Χριστουγεννιάτικο Παγωμένο Βασίλειο με 3 θεματικά stages. Τα θεματικά stages έχουν συνολική έκταση 4.000 τ.μ. και είναι τοποθετημένα κατά μήκος του πάρκου ώστε η μαγεία να μην τελειώνει ποτέ!

To «Μαγικά» Παγωμένο Δάσος

Tο δάσος των ξωτικών του Παγωμένου Βασιλείου! Μισό “παγωμένο”, μισό “ζεστό” και γεμάτο μαγεία υποδέχεται τους επισκέπτες στην είσοδο του πάρκου και τους αφηγείται περιληπτικά την ιστορία του. Χιονισμένα δέντρα, βουνά, ποτάμι με νερό και τεχνητός καταρράκτης. Το σκηνικό μας ζωντανεύει με την ύπαρξη πολλαπλών animatronics (αρκούδες, ελάφια, τάρανδοι, λύκοι, πιγκουίνοι κ.α.) καθώς και των κατοίκων του Παγωμένου Βασιλείου που προετοιμάζονται για την γιορτή των Χριστουγέννων.

H Φαντασμαγορική Καστροπολιτεία

Ένα πραγματικό κάστρο, με 5 ξεχωριστά υποθέματα, θα μας μεταφέρει στον κόσμο της μαγείας και του παραμυθιού. Εκεί θα συναντήσουμε ιππότες, μάγους, μάγισσες, τσιγγάνες, δράκους και φυσικά την πριγκίπισσα Amelia καθώς όλοι είναι έτοιμοι για την γιορτή των Χριστουγέννων.

Το Χωριό του Άγιου Βασίλη

Ελάτε να ταξιδέψουμε στο μαγευτικό Ροβανιέμι, το πραγματικό χωριό του Άγιου Βασίλη! Εκεί θα βρεθούμε στο σπίτι του και θα συναντήσουμε το έλκηθρο με τους ταράνδους (animatronics), το ταχυδρομείο, candy shop, το σπίτι των μαγισσών και πλήθος ξωτικών στο εργαστήριο των χριστουγεννιάτικων δώρων. Τέλος, όλοι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, να ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τα ξωτικά και να γράψουν το χριστουγεννιάτικο τους γράμμα.

Που;

Λεωφόρος Λαυρίου 301, 190 02, Παιανία

210 6199 777

3. “Η Επέλαση των Ξωτικών”στην Τεχνόπολη

Τα Χριστούγεννα στο Ροβανιέμι είναι… μαγικά. Ο Άη Βασίλης κι οι βοηθοί του έχουν πολλή δουλειά κι έχουν να αντιμετωπίσουν και τα ξωτικά, που εισβάλλουν στο εργοστάσιο και το καταλαμβάνουν… Κάποια από αυτά τα ξωτικά ήρθαν στην Αθήνα!

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 30 Νοεμβρίου, τα ξωτικά, τα οποία είναι… φιλικά κι αξιολάτρευτα, δεν πειράζουν κανέναν και λατρεύουν τα παιδιά, κάνουν επέλαση στο εργοστάσιο. Θα παίξουν μαζί σας, θα σας βάλουν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, θα κάνουν καρουσέλ και θα σκαρφαλώσουν στο μαγικό δέντρο.
Η επέλαση των ξωτικών στην καρδιά του CF μόλις ξεκίνησε…

Τα Ξωτικό-Παιχνίδια, τα Ξωτικό-Γλυκά και η Ξωτικό-Διασκέδαση με το Ξωτικό-Survivor στο επίκεντρο περιμένουν μικρούς και μεγάλους, ενώ και το baby play, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά μικρών ηλικιών, από 1 έως 4, για απεριόριστη διασκέδαση!

Και η διασκέδαση δεν σταματά εδώ! Ένα μεγάλο μυστηριώδες Escape Room από το Trapped περιμένει μικρούς και μεγάλους με δύο διαφορετικά θέματα σε τέσσερα συνολικά δωμάτια (Συμμετοχή έναντι εισιτηρίου).

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι

213 0109300

4. Aidonakia Christmas Village παρέα με τα Paw Patrol

Η πιο μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, ξεκινά με εντυπωσιακό τρόπο για 8η χρονιά στο Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια» στο Μαρούσι, που φορούν τα «Χριστουγεννιάτικα» τους, από το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου.

«Τα Paw Patrol σώζουν τα Χριστούγεννα»

Ελάτε στο Aidonakia Christmas Village να παίξετε και να φωτογραφηθείτε με τον Marshall και να βοηθήσετε τον Αϊ- Βασίλη να βρει το χαμένο σάκο με τα δώρα και το μαγικό αστέρι!

Οι μικροί μας φίλοι αναλαμβάνουν δράση και συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι χαμένου θησαυρού για να … σώσουν τα Χριστούγεννα!

Θα παίξετε στην πιο Γιγάντια Τσουλήθρα της πόλης, θα διασκεδάσετε στα κλασικά παιχνίδια Λούνα Παρκ αλλά και δράσης καθώς και να φωτογραφηθούν με τον Αϊ- Βασίλη, να παίξουν στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού και να κάνουν Facepainting.

Που;

Aidonakia Christmas Village

Ανδρέα Παπανδρέου & Διονύσου 155, Μαρούσι

210 6196948

5. Το «Πάρκο του Άη-Βασίλη» στον Φλοίσβο

Το Πάρκο Φλοίσβος φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Άη Βασίλη και τους βοηθούς του, τα Ξωτικά, μετατρέποντάς το σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, Χριστουγεννιάτικο τοπίο. Το Πάρκο του Άη Βασίλη θα βρίσκεται κοντά μας από τις  2 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου από τις 10:00 – 21:00  με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Που;

Πάρκο Φλοίσβου
Παλαιό Φάληρο
21 0988 5140

6. Christmas Fantasy Fun Park and Theater στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού

Το χριστουγεννιάτικο χωριό Christmas Fantasy Fun Park and Theater ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει για να γιορτάσετε φέτος τα πιο μαγικά Χριστούγεννα! Το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού μεταμορφώνεται σε έναν παραμυθένιο χώρο για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους που θα απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα απ’ όλον τον κόσμο. Σε  έναν τεράστιο κλειστό χώρο 7.500 τμ, ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο, μπορείτε να περιηγηθείτε από το πρωί έως το βράδυ, με ασφάλεια και χωρίς να ανησυχείτε για τις ιδιοτροπίες του καιρού.

Με ένα μονάχα εισιτήριο, κάθε επισκέπτης, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να παρακολουθήσει τις χριστουγεννιάτικες παραστάσειςXANA ZOO, Fantasy Circus, Οι 3 Μάγοι με τα Κόλπα, Ο Ρούντολφ το ελαφάκι και οι σκανταλιάρηδες Καλικάντζαροι. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε shows, διαδραστικά παιχνίδια, να παίξετε στο Λούνα Παρκ, να στροβιλιστείτε στο καρουζέλ, να τρέξετε και να χορέψετε στο παγοδρόμιο, να γνωρίσετε από κοντά τους Αγιοβασίληδες και να ανακαλύψετε πολλές-πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις, χωρίς να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα.

7. Christmas Theater

Το Christmas Theater είναι χωρητικότητας 3.000 θεατών και είναι το μεγαλύτερο θέατρο της Αθήνας. Φιλοξενεί παραστάσεις που φιλοδοξούν να μας ταξιδέψουν στις ομορφότερες Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες όλου του κόσμου. Από την Πράγα και την Βιέννη μέχρι την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, φυσικά την Νέα Υόρκη αλλά και το Λας Βέγκας!

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τεράστιο πάρκινγκ, ένα μοναδικό θέατρο που αποτελείται από αμφιθεατρική πλατεία με θεατρικά καθίσματα και από κερκίδες με καρέκλες και με εισιτήριο από 5 €, αλλά και με υπερσύγχρονα συστήματα ήχου και εικόνας που θα απογειώσουν την γιορτινή διασκέδαση με υψηλού επιπέδου παραγωγές.

Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο! Με παραστάσεις αλλά και με γεύσεις. Έξω από το Christmas Theater θα σας περιμένει ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό με ξύλινα σπιτάκια που θα προσφέρουν γεύσεις γλυκές και αλμυρές από όλο τον κόσμο, το πρώτο και μοναδικό στην Αθήνα Christmas Street Food village.

Σας περιμένει από 23 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου, μια ανάσα από το κέντρο, στην Βεΐκου!

Christmas Theater

Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι

211 7701700

Με πληροφορίες από το infokids